Uutiset

paaluu voittojen tielle – jännittävä ottelu toi kolme pistettä

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes–KOOVEE 4–2 (3-1, 0-0, 1-1)

Tiistai-illan huumaa pyhätössä ja vuorossa viimeinen kotiottelu ennen idän tulevan viikonlopun idän kiertuetta. Vastaan asettui kiekkopääkaupunkimme edustaja Tampereen KooVee. Molemmat joukkueet olivat saaneet ”tukkapöllyä” kahdesta viimeisestä ottelustaan ja sijoittuivatkin peräkanaa sarjatalukossa välissään ainoastaan ns. ”säälipleijariviiva”. Ensimmäinen erä alkoi kylmällä suihkulla kun vieraat maalasivat jo ensimmäisessä vaihdossaan. Hermes ei aikaillut kuittauksensa kanssa. Pirteän sisääntulon päätteeksi Antti-Roiko antoi lätyn maalin eteen, johon Aapo Ahola raivoisasti ajoi. Maali kuitenkin hylättiin sisään potkaistuna. Tämän jälkeen ei auttanut muu kuin pistää löttö reppuun laillisin keinoin. Ajassa 04:29 kippari Henri Limma tasoitti ottelun mainiolla maalinedustapresenssillään. Tämän jälkeen Hermes sai aimo annoksen virtaa peliinsä ja järjesti varsin muikeita tilanteita KooVeen maalille. Jumalrinnat siirtyivät johtoon ajassa 08:11 Jonas Peterekin toimesta: mukana oli ripaus tuuria, sillä Peterekin jämäkkä sutaisu kimposi KooVee -puolustajasta maaliin. Ykkösketju ei saanut kyllikseen, vaan 45 sekuntia myöhemmin lamppu syttyi kolmannen kerran vieraitten päädyssä. Hermes katkoi KooVeen purkuyrityksen ja Eppu Karuvaara pääsi nokitusten maalivahti Malekin kanssa. Karuvaara ei pitänyt kiirettä vaan neppasi kiekon tyynesti jalkovälistä sisään.

Toisen erän alussa Hermes piti hyvää liikettä yllä ja oli kentällä hallitsevampi joukkue. Kokonaisuudessaan erästä kehkeytyi lopulta tasainen vääntö. Jännitystä loivat Hermeksen parit jäähyt, mutta alivoimat hoidettiin ilman suurempaa dramatiikkaa.

Kolmas erä alkoi vierasjoukkueen kavennuksella Joona Korhosen vahvan nousun päätteeksi. Vieraitten hyöky osoittautui siinä määrin voimakkaaksi, että Hermeksen valmennus turvautui ottamaan aikalisän jo kolmannella minuutilla. Peli aaltoili intensiivisenä päädystä toiseen ja mukaan mahtui mm. vieraitten maalivahti Malekin rangaistus väkivaltaisuudesta. KooVee haki toden teolla tasoitusta viimeisille minuuteille saakka, kunnes kapteeni Limma vippaa omasta päädystä limpun tyhjään maaliin. Hermes katkaisee pienen tappioputkensa päihittämällä kotonaan KooVeen.

Pisteitä tekivät tiistai-illassa:
1 – 1 #24 Henri Limma (#16 Topias Liljamo, #44 Aapo Ahola)
2 – 1 #95 Jonas Peterek
3 – 1 #39 Eppu Karuvaara (#44 Aapo Ahola, #95 Jonas Peterek)
4 – 2 #24 Henri Limma (#22 Eemeli Ylitalo) TM

Tolppien välissä #31 Jesse Haukka 6+10+13=29