Uutiset

Kaksi pistettä voittolaukauksilla – Ottelun jännitys kasautui loppuhetkiin

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes-Tuto hockey 3-2 VL (0-1, 2-0, 0-1, 0-0, 0-0)

Viikon toisessa kotiottelussaan Kokkolan Hermes kohtasi toistamiseen lyhyen ajan sisään TuTo Hockeyn Turusta. Ensimmäinen erä tarjosi Mestiksen normaali tahtiin nähden verkkaista jääkiekkoa. Tarkkaa ja riskitöntä peliä jartkui aina viimeiselle minuutille, kunnes mailansa b-pisteiden välissä vapaaksi saanut TuTon Mutikainen ampui ottelun ensimmäisen maalin. Seuraavassa tilanteessa Henri Limma tööttäsi itselleen 2+10 -minuuttisen, joten toinen erä alkoi Hermeksen kannalta alivoiman merkeissä.

Toisen erän alkajaisiksi Hermes selvitti jäähynsä ilman lisäosumia. TuTo tosin kilisteli maalin kehikkoa. Ensimmäisestä erästä tuttu hieman kyttäilevä tunnelma vallitsi kaukalon tapahtumia, kunnes toiminnasta vastasi Hermes. Ajassa 30:16 Arttu Heikkilä näyttää yleisölle ”tupla-luukut”. Kyseessä oli varsin ovela maali, sillä Heikkilä reagoi nopeasti maalin eteen liukuneeseen kiekkoon neppaamalla sen omasta jalkovälistään, läpi maalivahdin jalkovälin, suoraan uuniin. Seuraavan kerran Jumalrinnat heiluttivat maaliverkkoa kuutisen minuuttia myöhemmin ylivoimalla. Tällä kertaa Aleksi Antti-Roiko näytti kuinka kädet käyvät. Tony Tuupanen toimitti viivalta maalille ja Antti-Roiko nappasi torjunnan paluukiekon leipoen sen pienessä tilassa pömpeliin.

Kolmas erä ehti vanheta vain kaksi minuuttia kun vieraat tulevat tasoihin Michael Higginsin toimesta. Hermes sai muhkean ylivoimamahdollisuuden kun TuTon Lahtinen otti 5+20 minuuttia polvitaklauksesta, mutta maali ei ottanut syntyäkseen. Jännitystä iltaan järjestyi, kun kolme minuuttia pelikellossa ja Hermeksen Ylitalo istunnolle korkeasta mailasta. Kotijoukkueen hyvä alivoimapelaaminen piti lukemat tasoissa ja pisteiden kohtaloa ratkottiin jatkoerässä. Jatkoilla ei Hermes alivoimasta huolimatta ratkaisua saatu, joten pilkuille mentiin. Lukuisten upeiden onnistumisten päälle Arttu Lausniemi upotti turkulaiset ja kuittasi joukkueelleen kaksi pistettä.

Pisteille perjantaina:
1 – 1 #28 Arttu Heikkilä (#16 Topias Liljamo, #46 Janne Riihimäki)
2 – 1 #88 Aleksi Antti-Roiko (#39 Eppu Karuvaara, #5 Tony Tuupanen) YV

Maalilla vakuuttavan paluun tehnyt #90 Kristian Tamminen 6+10+3+2=21