Uutiset

Hermes päihitti keupan pyhätön illassa – u20-lainat loistivat otteillaan

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes – Keupa ht 5-2 (2-1, 1-0, 2-1)

Keski-pohjanmaan kiekko-jumalat palasivat koti pyhättöönsä pitkälle itään suuntautuneen kiertueen jälkeen. Illan toinen osapuoli oli ns. ”lähivastustaja” Keuruun Keupa HT. Ensimmäisessä erässä kohtasivat kaksi erilaista taktiikkaa. Keupan pitkiä hyökkäyksiä suosiva lätkä ja Hermeksen tiivis aluepuolustus. Tämä näyttäytyikin aika ajoin keuruulaisten herhiläismäisenä hyörinänä hyökkäyspäädyssä. Kuvatut otteet kantoivat hedelmää yhdeksän minuutin pelin jälkeen kun pienessä tilassa aukesi kaksi- vastaan-yksi -hyökkäys. Jere Kuivisto täräytti etuyläseen vihaisesti vierailijat johtoon. Puolivälin jälkeen Hermes kiristi otettaan osin myös ylivoimansa siivittämänä. Tähtinutut kilistelivät ainostaan tolppaa ylivoimansa aikana, mutta heti perään tasaviisikoin alkoi tapahtua: Aloituksesta voitettu kiekko Hermes-pakiston haltuun ja U20 Kärppä -laina Eero Klintrup tarjoilee terävästi maalille, jossa Juha Rautiainen oli myös terävänä ja siirsi irtokiekon reppuun. Välittömästi seuraavassa vaihdossa Janne Riihimäki raivasi härkänä tiensä maalille ja survoi oman re-boundinsa verkon perukoille. Puolen minuutin sisällä kotijoukkue siirtyi kuskin paikalle lukemin 2-1.

Toinen erä alkoi kahdella Keupa HT -jäähyllä ja Hermes hyödynsi välittömästi tilaisuutensa. Kultakypärä Antti-Roiko kiskaisi suoraan syötöstä ylähyllylle johdon 3-1:een. Lisää ylivoimaa seurasi: Keupan Tomi Nikun maila nousi 2+2 arvoisesti puolustaja Klintrupin naamatauluun. Erikoistilanteesta ei seurannut maalia. Pelitapahtumat etenivät tasaisen kiivaina ja kotijoukkue sai vielä yhden ylivoimamahdollisuuden, mutta tuloksetta.

Kolmannessa erässä Hermes sai jälleen ylivoiman ja tällä kertaa punatut eivät erehdy. Ajassa 45:09 Oskari Kalajanniska lähetti tulisen rannelaukauksen, joka ei edes pysynyt maalivahti Ahopellon räpylässä vaan sujahti kimmoten pömpeliin. Keupakin sai oman tilaisuutensa ja kirjautti ylivoimakavennuksen ajassa 49:30. Keupan pelatessa ilman maalivahtia tulokas Klintrup murtauti läpi ja tekaisi ensimmäisessä ottelussaan ensimmäisen maalinsa Mestiksessä.

Pisteet Pyhätön illassa:
1 – 1 #17 Juha Rautiainen (#84 Eero Klintrup, #22 Eemeli Ylitalo)
2 – 1 #46 Janne Riihimäki (#71 Ernests Osenieks, #17 Juha Rautiainen)
3 – 1 #88 Aleksi Antti-Roiko (#19 Oskari Kalajanniska, #95 Jonas Peterek) YV2
4 – 1 #19 Oskari Kalajanniska (#39 Eppu Karuvaara, #88 Aleksi Antti-Roiko) YV
5 – 2 #84 Eero Klintrup (#16 Topias Liljamo) TM

Maalissa #32 Juuso Helomaa 3+3+11=17