Uutiset

Työteliäs kolmen pisteen ilta – ketterä taipui kokkolassa

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes – Ketterä 3–2 (0-1, 2-1, 1-0)

Viiden vuorokauden taon jälkeen oli Jumalrintojen aika luistella Kaarelan kadun Pyhätön jäälle ja kohdata tasaisen varmasti runkosarjaa suorittanut Imatran Ketterä. Vuorossa oli parin vuoden takaisen finaaliparin kolmas kohtaaminen ja Hermes ei ollut onnistunut kellistämään imatralaisia vielä kertaakaan kuluvalla kaudella. Punanuttujen maalilla nähtiin jälleen uusi nimi, sillä alkukauden tuttu maalivahtitandemi oli edelleen poissaolijoiden listalla. Putkien väliin asettui turkulainen Eetu Anttila, joka saapui hakemaan peliminuutteja TPS:n Liiga-joukkueesta. Anttila sai kunnian olla järjestyksessään kuudes pelannut maalivahti tällä kaudella. Ensimmäinen erä kului pitkälti Ketterän hallinnassa. Vaikka vierailijat pitivät hanakasti kiekkoa hallussaan ei Hermes ollut hätää kärsimässä, vaan pystyi silti rakentamaan tukun laadukkaita hyökkäyksiä. Ensimmäisestä maalista vastaa Ketterä ajassa 16:13. Siniviivalta lähetetty terävä laukaus ja liikkuva maski koituvat maalivahti Anttilan turmioksi ja vieraat johtoon 0-1.

Toisessa erässä Ketterä jatkoi pelin haltuunottoaan, mutta vastaavasti Hermes jatkoi myös sinnikästä kamppailupeliään. Erän keskivaiheilla intensiteetti kasvoi eksponentiaalisesti ja nähtiin varsin jämäkkää jääkiekkoa. Mainittujen otteiden tuloksena Hermes rynnisti voimalla Ketterän hyökkäyspäähän: Kultakypärä Antti-Roiko laukaisi ilmavan kiekon maalia kohti, jonka Eppu Karuvaara ohjasi päin maalivahtia. Ketterän Lipiäinen torjui, mutta Karuvaara suti oman paluukiekkonsa pömpeliin tasoittaen puntit ajassa 32:09. Tapahtuneesta kului kaksi minuuttia ja Hermes miehistö viljeli jälleen ”ohjureita”. Tällä kertaa lätty löysi tiensä oikeaan osoitteeseen Wiljami Myllylän toimesta ja taululle lukemat 2-1. Toiset kaksi minuuttia ja seurasi Ketterän tasoitus: B-pisteen kaarelta annettu terävä syöttö otti epäonnisesti kimmokkeen Hermes-pelaajasta ja kiekko painui takakulmaan.

Kolmannessa erässä nähtiin jälleen pelin hengen mukaista tekemistä hyvällä sykkeellä. Kunnes ajassa 42:11 Hermeksen ykkösketju loihtii varsinaisen kaunokaisen: Maltilla luotu paine vastustajan päässä, Ahola pitää hallitusti viivan ja siirtää kiekon aikailematta kulmaan Antti-Roikolle, joka jakelee sen yhtä sähäkästi maalin eteen. Eppu Karuvaara tuikkaa tähtinutuille johdon 3-2. Eetu Anttila puolestaan täytti paikkansa loistavasti venyen kiekon tielle tuon tuostakin, mm. tiukassa paineessa suoritettu näyttävä tuplatorjunta. Ketterä sisuuntui toden teolla tappioasemastaan ja järjesti ottelun loppuminuuteille armottoman prässin. Hermes keskittyi tiiviiseen puolustamiseen, johon vieraiden vaaralliset yritykset kilpistyivät. Ketterä otti maalivahtinsa pois paria minuuttia ennen loppua, mutta Hermes ei antanut periksi milliäkään vaan korjasi täydet kolme pistettä kovalta vastustajalta.

Pisteille Torstaina:
1 – 1 #39 Eppu Karuvaara (#88 Aleksi Antti-Roiko, #5 Tony Tuupanen)
2 – 1 #38 Wiljami Myllylä (#44 Aapo Ahola, #24 Henri Limma)
3 – 2 #39 Eppu Karuvaara (#44 Aapo Ahola, #88 Aleksi Antti-Roiko)

Maalissa loistavasti #32 Eetu Anttila lukemin 10+7+11=28