Uutiset

Säkenöivä ottelu päätti kuluneen vuoden – voitto rokista heltisi jatkoajalla

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes-Roki 4–3 JA (1-0, 0-1, 2-2, 1-0)

Kinkunsulatussarjan toisen ottelun näyttämönä toimi julmalrintojen kannattajien pyhättö Kaarlelan kadulla. Vuoden viimeiseen koitokseen asetelmat olivat jänittävät: Eilisen täpötäyden kotiyleisön edessä kärsityn tappion jälkeen Roki janosi taatusti hyvitystä ja vastaavasti voitolla Hermes tukevoittaisi asemiaan playoffs -viivan paremmalla puolen. Ensimmäinen erä tarjosi muikeaa katsottavaa kotiyleisölle. Alku ei ollut yhtä lentoa ja neljännellä minuutilla kippari Henri Limma sai koukkaamisesta istunnon. Alivoima selvitettiin kunnialla ja sitten alkoikin Hermeksen kiito. Jumalrinnat kontrolloivat kylmän rauhallisesti pelin kulkua ja äityivät sähköisiin hyökkäyksiin. Pitkään saivat tähtipaidat jauhaa, kunnes työ kantoi hedelmää erän viimeisellä viimeisellä minuutilla. Vaihto vaihdolta hyvin pelannut Hermes hyökyi jälleen Rokin päätyyn: Maltillisesti siirrelty jättö puolustaja Ylitalolle, joka lopulta napautti oman reboundinsa ohi Cody Porterin. Oikeus ja kohtuus pelitahtumiin nähden tapahtui: Hermes erätauolle johtoasemassa.

Toinen erä alkoi Rokin tasoittaessa ottelun jo kahden minuutin pelin jälkeen, jonka jälkeen hallinta olikin vuorostaan vieraitten hyppysissä. Voimasuhteet tasoittuivat erän vanhetessa ja erä kului Mestis-tyyliin, päästä päähän. Erän lopussa nähtiin erikoinen rangaistuksia poikinut tapahtumasarja kun Rokin Lauri Heino tuskastui työtään tekevään Hermeksen Nikita Mateikoon ja kohdisti viimeksi mainittuun aikamoisen agression. Seurauksena oli Salomonin tuomio eli tilanteessa melko passiivinen Mateiko sai myös kaksiminuuttisen. Heino sai kakkunsa päälle vielä sopimattomasta käytöksestä toisen mokoman eli kolmannen erän alkuun Hermekselle tarjottiin avaimia johtoasemaan.

Hermes tahkosi ylivoimaansa jälleen sen viimeiselle minuutille ja juuri kun Roki pelaaja irtautui aitiosta tulitti Oskari Kalajanniska suoraan Ylitalon syötöstä alakulmaan lukemat 2-1. Tämän jälkeen ottelu sai aimo annoksen käärmeskeittoa ja tapahtumia riitti päädystä päätyyn. Noin viisi minuuttia ennen loppua Roki teki nopeassa tahdissa kaksi maalia. Ensimmäinen oli hyökkäyspäädyn työvoitto, mutta toinen onnekas kimmoke oman pelaajan kautta. Kolmannen erän loppu oli siis Hermeksen takaa-ajoa. Ja se onnistui ajassa 56:59 kun ”oma poika” Juuso Nykänen ohjasi korkeasta polviasennosta Kalajannniskan aloituksen jälkeisen kudin Rokin verkkoon. Perjantaina tanssittiin pitkän kaavan mukaan ja illan paketoi jatkoajalla Hermekselle Topias Liljamo häikäisevän soolonsa päätteeksi. Kaksi pistettä Perjantai -illasta ja kaksi voittoa back-to-back -sarjasta.

Pisteille ottelussa:
1 – 0 #22 Eemeli Ylitalo (#19 Oskari Kalajanniska, #17 Juha Rautiainen)
2 – 1 #19 Oskari Kalajanniska (#22 Eemeli Ylitalo, #4 Jerkko Rämö)
3 – 3 #13 Juuso Nykänen (#19 Oskari Kalajanniska, #17 Juha Rautiainen)
4 – 3 #16 Topias Liljamo (#4 Jerkko Rämö, #17 Juha Rautiainen)

Maalissa 32 Juuso Helomaa lukemin 7+13+6+1=27