Uutiset

FPS järjesti hikisen illan ja vei mukanaan kaksi pistettä

Kuva: Sami Mutka

Hermes – FPS 2-3 JA (0-1, 2-0, 0-1, 0-1)

Perjantain Mestis-kierroksen lopputulokset antoivat Hermekselle mahdollisuuden lähteä Joulun viettoon hyvistä asemista edellyttäen, että lauantain ottelusta Forssan palloseuraa vastaan syntyisi tulosta. Forssalaiset saapuivat Pyhättöön pohjoisesta, jossa he puristivat tärkeän voiton Rokista. Sen sijaan Hermes oli saanut pitää viikon paussin kärsittyään 5-3 tappion Keuruulla. Jumalrintojen kokoonpano oli pysynyt suhteellisen eheänä lukuun ottamatta maalivahtiosastoa. Maalille luisteli Mestis-debyytissään voiton torjunut Jesse Haukka. Ensimmäinen erän alkuun alkoi tapahtua jäähyjen muodossa. Hermes sai ensimmäisellä viiden minuutin aikana kaksi lähes perättäistä jäähyä. FPS rokotti kahden miehen ylivoimalla ajassa 05:02 Niclas Tenhovuoren toimesta. Kokonaisuudessaan erä oli viihdyttävään katsottavaa pelin polveillessa päädystä päätyyn. Paulaharjun yläriman kilautusta lähemmäksi Hermes ei päässyt, joten toiseen erään lähdettiin FPS:n maalin johdossa.

Toisessa erässä Hermes uurasti kiivaasti forssalaisten päädyssä luoden potentiaalisia maalipaikkoja, mutta osumat olivat ns. milleistä kiinni. Kunnes oli sen kuuluisan ”momentumin” aika: Hermeksen työ kantaa hedelmää ajassa 35:29, kun Antti-Roiko lähettää nappi-syöttönsä siivittämänä Eppu Karuvaaran läpiajoon. Karuvaara katsoo maltilla avoimen reiän ja ujuttaa lätyn ”puikoista” pömpeliin ja lukemat tasoihin. Eipä aikaakaan, tarkemmin sanottuna 45 sekuntia, kun Mäenpää tarjoilee Liljamolle läpiajon. Liljamon ratkaisu on sähäkkä ”laaseri” yläkulmaan ja punanutut ottavat ottelussa kuskin paikan. Sähköinen erä toisti ensimmäisen kaavaa, jossa tilanteita riitti molemmissa päissä.

Kolmas erä vanheni puoleenväliin saakka kun FPS tuli tasoihin illan toisensa niitanneen Tenhovuoren maalilla. Värikäs erä eteni päätössummeriin maaleitta, joten ratkaisua haettiin jatkoajalta. Ajassa 63:58 FPS:n Miku Ronkainen uittaa kaksi pistettä Forssaan ja Hermes käy Joulun viettoon yksi piste mukanaan. Jatkoajalla maalivahti Haukka piti kotijoukkuetta pystyssä upealla sarjalla torjuntoja, mutta tällä kertaa se ei riittänyt voittoon saakka.

Pisteitä ottelussa tekivät:
1 – 1 #39 Eppu Karuvaara (#88 Aleksi Antti-Roiko, #53 Kasper Mäenpää)
2 – 1 #16 Topias Liljamo (#53 Kasper Mäenpää)

Maalissa #31 #31 Jesse Haukka 6+8+5+6=25