Uutiset

Ei pisteitä keuruulta

Keupa HT–Hermes 5-3 (0-2, 3-0, 2-1)

Viikon päätteeksi Kokkolan Hermes matkusti lähivastuksensa Keuruun Keupa HT:n vieraaksi. Perjantaihin mennessä joukkueet olivat kohdanneet ainoastaan kerran, jolloin Hermes kuritti tylysti keuruulaisia 0-6. Kyseessä oli kauden toinen ottelu ja sittemmin peli on kehittynyt ja löytänyt uomiaan, esimerkiksi Keupa HT seilasi neljän ottelun voittoputkessa. Ja siltä se näytti heti ensimmäisessä erässä. Joskin ensimmäinen kymmenen minuuttia sujui Hermeksen otteessa. Ottelun ensimmäinen maali syntyi kun kiekko liikkui sähäkästi hyökkäyspäässä ja ajautui Aleksi Antti-Roikolle maalin eteen. Kultakypärä ei ahnehtinut maalia vaan haistoi hyvässä liikkeessä olleen Nikita Mateikon, joka ujutti kiekon maaliin. Kului ainoastaan 28 sekuntia ja Oskari Kalanniska viiletti tuulispäänä aina omalta puolustusalueeltaan toiseen päätyyn laukoen 0-2 johdon jumalrinnoille. Isännät eivät tulleet askiin nöyristelemään vaan jatkoivat armotonta hyökymistään erän loppuun saakka.

Toinen erän alkuun Hermes saa kampitusjäähyn, jonka viimeisillä sekunneilla Keupa HT kavensi 1-2:een. Ehti kulua vain puolisen minuuttia ja jäähypenkki kutsui jälleen Hermeksen pelaajaa. Huimassa vireessä olevaa Keupaa vastaan otetut jäähyt eivät olleet hyväksi, sillä Isännät niittasivat lukemat tasoihin ajassa 25:29. Toisessa erässä pyörittiin pääasiassa Hermeksen päädyssä. Keupan luistelu ja tekeminen johti lopulta vääjäämättömään eli maaliin ajassa 38:21. Viimeiseen erään lähdetiin siis kotijoukkueen johdossa 3-2.

Kolmas erä raivosi heti alkuminuuteista päädystä päätyyn. Kotijoukkue jatkoi iltansa teemaa ja Hermes janosi tasoitusta. Lopulta ensin mainittu saavutti tavoitteensa ajassa 48:46. Jere Kuivisto teki Mikko Pertun ja Konsta Jääskeläisen avustamana tilanteeksi 4-2. Hermes jaksoi jauhaa tinkimättömästi vastaten kovaan vastukseensa. Kuusi minuuttia ennen päätössummeria Jonas Perek palautti kiekkojumalat peliin mukaan niittaamalla lukemiksi 4-3. Pyöritys ilman maalivahtia ei tuonut tulosta vaan Keupa onnistui laukoa tyhjiin loppulukemat 5-3.

Pisteitä Jääpalatsissa tekivät:
0 – 1 #92 Nikita Mateiko (#88 Aleksi Antti-Roiko, #95 Jonas Peterek
0 – 2 #19 Oskari Kalajanniska
4 – 3 #95 Jonas Peterek (#88 Aleksi Antti-Roiko)

32 Niklas Kokko 9+9+8=26 (pois: 58:17-59:43)