Uutiset

Revanssi jäi ottamatta – Hermes taipui Kiekko-pojille

Kuva: Sami Mutka

Hermes–Kiekko-Pojat 4–6 (1-3, 1-2, 2-1)

Keski-Pohjanmaan ylpeydellä oli perjantai-iltana mahdollisuus maksaa ns. ”potut pottuina” joensuulaisille vieraille, sillä vain viikko takaperin jumalrinnat kohtasivat Kiekko-Pojat kotikaukalossaan. Tuolloin Hermes sai tukkapöllyä lukemin 6-1. Joukkeiden seuraavat suoritukset sujuivatkin sitten käänteisesti, sillä Kiekko-Pojat kärsivät karsintasarjaviivan alapuolella majailevia Peliittoja vastaan tappion, kun taas Hermes kukisti kotonan sarjaa johtavan Kiekko-Espoon. Ensimmäinen erä näyttäytyi vauhdikkaana ja viihdyttävänä jääkiekkona. Maalivahdit nokittelivat toisiaan NHL-Reel -tyyppisillä otteilla: Lindroos ja Helomaa molemmat esittivät tuplatorjunnan, josta jälkimmäinen kauhaistiin upealla hanskatorjunnalla estäen varman maalin. Ajassa 14:11 Hermes pääsi ylivoimalle, joka pyöri erittäin mallikkaasti. Ja eipä aikaakaan kun Peterekin toimistosta, b-pisteen tuntumasta, kajahti 1-0. Sitten alkoikin vieraitten rynnistys: Kuittaus Hermeksen johtomaaliin syntyi jo samalla minuutilla. JA kaksi seuraavaa tulivatkin seuraavan kolmen minuutin aikana. Kiekko-Poikien japanilaisvahvistus Kohei Sato pääsi nokitusten maalivahti Helomaan kanssa ja sijoitti kylmästi lukemiksi 1-2. Hetki edellisestä ja Hermeksen päätyyn purettuun kiekkoon ehtii Sato nepaten sen Denis Kusylle, joka vie vierailijat jo kahden maalin johtoon. Toiseen erään oli lähteminen tilanteesta 1-3.

Toiseen erään luisteli pirteämpi Hermes, mutta onnistumisia ei saatu. Vieraat sen sijaan onnistuivat kahdesti, sekä tasaviisikoin ja ylivoimalla. Joensuulaisten viidennen maalin jälkeen Hermeksen maalin suulle vaihdettiin Jesse Haukka. Hermes hyödynsi ylivoiman erän puolivälissä kun Jerkko Rämö kavensi lukemat 2-5:een. Kolmannessa erässä pelattiin tasaisesti aina viimeiselle viidelle minuutille saakka, kunnes Miika Herrala sivalsi kotijoukkueen kahden maalin päähän. Hermes pelasi uhkapeliä ilman maalivahtia jo ajassa 56:20 ja parin minuutin kuluttua Eppu Karuvaara kavensi tilanteeksi jo 4-5. Uhkapeli loppui Kiekko-Poikien tehdessä tyhjiin loppulukemiksi 4-6.

Pisteille ylsivät Pyhätön illassa:
1 – 0 #95 Jonas Peterek (#44 Aapo Ahola, #19 Oskari Kalajanniska) YV
2 – 5 #4 Jerkko Rämö (#15 Miika Herrala, #37 Sampo Paulaharju) YV
3 – 5 #15 Miika Herrala (#17 Juha Rautiainen, #44 Aapo Ahola)

Putkien välissä: 32 Juuso Helomaa 10+2+0=12 ja #31 Jesse Haukka 0+3+7=10 (pois: 56:20-57:41, 58:04-59:53)