Uutiset

Kaksi pistettä forssasta – voitto heltisi voittolaukauksilla

FPS – Hermes 4-5 VL (2-1, 1-1, 1-2, 0-0, 0-1)

Hermeksen lännen kiertue jatkui keskiviikkona Forssaan. Ensimmäisessä erässä alkutahdit löi Miika Herrala maalaamalla ajassa 05:07 Rämön ja Mäenpään avustamana. Ottelua ehti kulua kymmenisen minuuttia kunnes oli forssalaisten vuoro: Joona Vainio oli aikeissa laukaista, mutta siirsikin viekkaasti kiekon vapaalla kulmalla majailevalle Ruzekille. Erän loppuun nähtiin vielä osuma. Kaksi minuuttia pelikellossa ja Forssa teki tilanteeksi 2-1

Toisessa erässä energinen FPS prässäsi voimakkaasti ja pelin painopiste oli tukevasti Hermeksen päädyssä. Kunnes Kalajanniska ja Nykänen murtautuivat hyökkäykseen ja täydellisesti ajoitetusta syötöstä kelpasi Nykäsen nepata lukemat tasoihin. Kokonaisuudessaan kotijoukkue oli kuitenkin toisessa erässä hallitsevampi osapuoli ja loppua kohden työ kantoi hedelmää. Kuin toisintona ensimmäisestä erästä FPS onnistui iskemään ”pukkari” osuman 3-2:een kahta minuuttia ennen summeria.

Kolmannessa erässä nähtiin piristyneempi Hermes, mutta kotijoukkue ei löysännyt tahtiaan tuumaakaan. FPS jatkoi systemaattisesti siihen mihin jäi edellisessä erässä ja ennen pitkää ajassa 51:58 Riku Tuomola lisäsi johtoa maalilla. Peli eteni puolitoista minuuttia ja Jonas Peterek iski elintärkeän kavennuksen 4-3. Raivoisa kamppailu kulminoitui ajassa 57:58 Aleksi Antti-Roikon tasoitukseen. Loppuminuutit sisälsivät ankaraa taistoa ja Kokon paraatipelastuksen, jotka varmistivat pelin ratkaisun siirtymisen jatkoajalle. Jatkoajalla tähtinutut olivat kiistatta kiekkoa hallitseva joukkue, mutta toivottua lopputulosta ei saatu rakennettua. Edessä olivat voittolaukaukset ja lopulta ottelun ratkaisijaksi kruunattiin Niklas Kokko, joka ei laskenut taakseen ainuttakaan kiekkoa. Mainitsematta ei voi jättää Hermeksen onnistujia, Antti-Roikoa ja Peterekiä, jotka molemmat veivasivat puistattavan komeat maalit voittolaukauskisassa. Koville otti, mutta niin vain Jumalrinnat kairasivat mukaansa kaksi sarjapistettä.

Pisteille Forssassa:
0 – 1 #15 Miika Herrala (#4 Jerkko Rämö, #53 Kasper Mäenpää) YV
2 – 2 #13 Juuso Nykänen (#19 Oskari Kalajanniska)
4 – 3 #95 Jonas Peterek (#88 Aleksi Antti-Roiko, #39 Eppu Karuvaara)
4 – 4 #88 Aleksi Antti-Roiko (#95 Jonas Peterek, #39 Eppu Karuvaara)

Malissa #32 Niklas Kokko 9+7+14+1=31