Uutiset

Idän kiertueelta laiha pistesaalis – kiekko-pojat parempia selvin lukemin

Kiekko-pojat – Hermes 6–1 (2-0, 1-0, 3-1)

Perjantai-iltana Kokkolan Hermes jatkoi idän kiertuettaan Joensuuhun perinteiseen Mehtimäen hornankattilaan. Vastaan asettui mollivoittoisesti kautensa aloittaneet, mutta sittemmin otteitaan kohentaneet, Kiekko-Pojat. Tasaisesti rymistelty erä eteni kymmenisen minuuttia kun Hermes sai kaksi perättäistä jäähyä. Ensimmäinen selvitettiin kunnialla, mutta toisen aikana Kiekko-Pojat avasivat maalitilin Kerkkäsen tehdessä lukemiksi 1-0. Huomattavan kuohkea jää lumiesteineen toi kiekon siirtelyyn pikantin lisänsä, mutta Hermes pystyi luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Tästä huolimatta isännät lisäsivät johtoaan erän lopussa. Ajassa 17:24 Jumalrinnoissakin kiekkoillut, maalin edustalle unohtunut, Toivo Pennanen siirsi kiekon ohi Niklas Kokon. Tasaisen erän laukaisut menivät myös tasan 14-14.

Toista erää oli pelattu puoliväliin saakka kun ikävä kimmoke maalin edustan pelaajista vie Kiekko-pojat 3-0 johtoon. Vauhtia ja tasaista vääntöä riitti, mutta vastustajan maali oli Hermekselle kuin noiduttu. Siitä huolimatta, että kotijoukkue vastasi maalinteosta Hermeksen loistava Niklas Kokko piti lukemat aisoissa torjunnoillaan.

Kolmannen erän alkuun Hermes sai sarkaa kynnettäväkseen, sillä ensimmäisen kahden minuutin aikana kaksi tähtinuttua passitettiin jäähypenkille. Erikoistilanne päättyi Kiekko-Poikien neljänteen maaliin ajassa 43:27. Jatkoa seurasi jo parinkymmenen sekunnin kuluttua Kerkkäsen toimesta ja lukemat jo 5-0. Tämä riitti Kokolle ja putkien väliin, sekä Mestis -debyyttiinsä, luisteli Oskari Hanka. Hermes terävöitti otteitaan välittömästi reilun minuutin kuluttua kun Juuso Nykänen kavensi lukemat 5-1:een. Kellossa 55:27 ja isännät maalasivat jälleen: Rynnistyksen päätteeksi Jani Taskula latasi terävästi yläseen 6-1. Tauon jälkeinen vieraskiertue ei ottanut sujuakseen taistelusta huolimatta, kotiin oli palattava ilman pisteitä.

Pisteitä ottivat nimiinsä:
5 – 1 #13 Juuso Nykänen (#53 Kasper Mäenpää, #15 Miika Herrala)
Maalilla 32 Niklas Kokko 10+15+4=29 ja #31 Oskari Hanka 0+0+6=6