Uutiset

Hermes vaikeuksien kautta voittoon – Viime hetkillä löytynyt vire toi kaksi pistettä

Kuva: Sami Mutka

Hermes – Kiekko–Vantaa 3–2

Kokkolan kiekkojumalilla oli edessään paluu tositoimiin noin viikon paussin jälkeen. Keski-Pohjanmaalle viimekertaisesta hyvitystä hakemaan saapui Kiekko-Vantaa. Ensimmäinen erä oli enemmän pirteiden vieraiden otteessa. Ajassa 14:19 Hermeksen Topias Liljamo sai istunnon, jonka syyksi kirjattiin erikoisempi “kiekon sulkeminen käteen”. Vantaalaisten ylivoimaa ehti kulua parisenkymmentä sekuntia kun Tomi Palo siirsi vieraat 0-1 johtoon. Aktiivisesti pelannut Kiekko-Vantaa laukoi hanakammin lukemin 9-17.

Toinen erä oli jäähyjen kuorruttama. Ensimmäisiltä minuuteilta aina viimeisiin saakka molemmat joukkueet istuivat yhteensä 18 minuuttia. Toisin sanoen normaalia viisikkopeliä ei juurikaan nähty. Tästä huolimatta maaleja ei syntynyt.

Kolmas erä ja ajassa 48:06 Kiekko-Vantaa leipoi alivoimaosuman Roope Elimäen toimesta. Hetken vaikutti, että kyseinen osuma oli jonkin asteinen vedenjakaja, mutta Hermes palasi takaisin peliin. Juha Rautiainen napsautti kiekon maalin edustalta sisään Oskari Kalajanniskan huimasta esityöstä. Vantaa teki kotijoukkueen illasta vaikean, eikä peli ottanut soljuakseen. Kunnes hyökkäyspään kevyen paineistuksen päätteeksi Eemeli Ylitalo tykittää siniviilta pelaajaviidakon lävitse tasoituksen 2-2:een. Viimeisellä viidellä minuutilla peli äityi Kaarlelan kadun tuttuun “rannikolta rannikolle” -kiekoksi. Loppuhetkillä Hermes käynnisti todellisen myrskyn ja oli ratkoa ottelun. Maaleja ei enää syntynyt ja edessä oli jatkoaika.

Maalivahti Kokon ja muun joukkueen hyvistä otteista huolimatta Hermes ei pystynyt naulaamaan ottelua, joten edessä olivat rangaistuslaukaukset. Punanuttejen sankareiksi nousivat suorastaan likaisilla ratkaisuillaan Jerkko Rämö sekä Oskari Kalajanniska. Ja viimeisen sinetin ottelulle torjunnoillaan antoi, aina varma, Niklas Kokko. 0-2 tappioasemasta 3-2 voittoon nousseena Hermes esitti jälleen ihailtavaa perääntamattomuutta ja siitä palkkioksi kaksi pistettä.

Miehet pisteiden takana:
1 – 2 #17 Juha Rautiainen (#19 Oskari Kalajanniska, #4 Jerkko Rämö) YV
2 – 2 #22 Eemeli Ylitalo (#50 Miki Jurmu)

Tolppien välissä #32 Niklas Kokko 13+8+5+3=29

Rangaistuslaukauksissa onnistuivat Jerkko Rämö ja Oskari Kalajanniska. Niklas Kokon taakse pääsi ainoastaan yksi kiekko.