Uutiset

Täysi saalis kajaanista – Hermes jatkaa puhtaalla pelillä

Hokki–Hermes 2–5 (2-1, 0-3, 0-1)

Kokkolan kiekkojumalilla kahta huippuvireistä ja voitokasta ottelua seurasi viikon tauko, jonka jälkeen päästiin jälleen tositoimiin. Näyttämönä vanha linnoituskaupunki Kajaani ja vastassa kaupungin jääkiekkoylpeys Hokki. Kajaanilaisilla oli puolestaan takanaan kolme ottelua, joista kaksi ensimmäistä päättyi tappioon ja viimeisin maalirikkaaseen voittoon. Hokin ensimmäinen hyökkäys tuotti ottelun ensimmäisen maalin jo ajassa 02:54. Hermes sai vihdoin maalitilinsä auki kolmannella ylivoimayrittämällään n. 15 minuutin pelin jälkeen. Wiljami Myllylä lämäsi suoraan Jerkko Rämön syötöstä b-pisteen tuntumasta ja peli tasan 1-1. Isännät saivat “pukkarimaalinsa” kaksi sekuntia ennen erän päättymistä kun Valtteri Niemi ennätti hyökkäyksen päätteeksi ns. kakkoskiekkoon.

Toisen erän alkupuoliskon jännittävin hetki nähdään kun Hokki saa yrittää rangaistuslaukausta. Ex-Hermes Arttu Lausniemi sai kunnian kikkailla, mutta Niklas Kokko tukki maalinsa varmoin ottein. Ajassa 22:59 Janne Riihimäki yritti ostaa ketjulleen vaihtoaikaa heittämällä roikun siniviivalta Hokin päätyyn, mutta kuin ollakaan kiekko imeytyy maalivahti Patrik Koiviston taakse ja puntit tasoittuvat. Tapahtuneesta ehtii kulua reilu minuutti ja osat vaihtuivat: Mäenpään ja Antti-Roikon näppärän syöttelyn päätteeksi kippari Limma ohjaa Hermeksen johtoon ajassa 25:01. Tapahtumia seuraa Hokin armoton paine erän puolivälissä, mutta Hermeksen viisikko ei anna isännille tilaa viimeistellä rynnistyksiään. Maalivahti Kokon pitkittyneen varusterikon seurauksena Hermes vaihtaa maalin suulle Kristian Tammisen, joka tosin tuurasi virkaveljeään ainoastaan kahden minuutin ajan. Kellon näyttäessä 33:07 Hermes jatkoi aloittamaansa juonenkäännettä kun kolmikko Heikkala, Liljamo ja Herrala taituroivat aikamoisen kaunokaisen. Heikkala kikkaileen kulmassa kiekon itselleen ruokkien sen Liljamolle, jolta välittömästi tyylikäs rysty Herralan nenän eteen. Herrala napauttaa kiekon terävästi avoimeksi jäävään aukkoon maalissa.

Kolmannessä erässä Hermeksen otteet näyttivät jo varsin hyvältä ja paine siirtyi selkeästi kajaanilaisten päätyyn. Kokonaisuudessaan Hermes paransi peliään eksponentiaalisesi erä erältä: jokseenkin kankeasti sujunut ensimmäinen erä vaihtui toisessa erässä pariin paineita vapauttaneeseen maaliin ja kolmannessa erässä jäällä viiletti kahdesta ensimmäisestä sarjapelistä tuttu, tiivis, Hermes. Tämän läpäisemiseen ei Hokki löytänyt keinoa edes loppuhetkien ylivoimallakaan, jota se sai pyörittää ilman maalivahtia. Ville Heikkala ahkeroi vielä kiekon tyhjään maaliin muutamaa sekuntia ennen loppusummeria. Kylmän viileä esitys takaa Hermekselle kolmannen perättäisen voiton ja jykevä kauden aloitus vahvistui entisestään.

Pisteille Kajaanissa:
1 – 1 #38 Wiljami Myllylä (#4 Jerkko Rämö, #17 Juha Rautiainen) YV
2 – 2 #46 Janne Riihimäki (#13 Juuso Nykänen, #5 Tony Tuupanen)
2 – 3 #24 Henri Limma (#88 Aleksi Antti-Roiko, #53 Kasper Mäenpää) VM
2 – 4 #15 Miika Herrala (#16 Topias Liljamo, #84 Ville Heikkala)
2 – 5 #84 Ville Heikkala (#39 Eppu Karuvaara) AV TM

Maalissa #32 Niklas Kokko tilastoin 7+11+8=26