Uutiset

Takaisin voittojen tielle! – Hermes sai huhkia täyden iltapuhteen

Kuva: Sami Mutka

Hermes – FPS 2–1 (1-0, 0-0, 1-1)

Tuplaviikonlopun toinen kotiottelu pelattiin lauantaina kun Hermes otti mittaa Forssan palloseurasta. Jo erän alkuminuuteilla Hermekselle tarjottiin maaliherkuttelun mahdollisuutta kahden perättäisen forssalaisjäähyn ansiosta. Ylivoimakuvioissa kiekko liikkui liukkaasti, myös laukauksina maalia kohti, mutta FPS:n Lintonen torjui kaikki yritykset. Jälkimmäisen rangaistuksen viimeisillä hetkillä vierailija tosin hallitsi hyvin erikoistilannepelaamistaan. Kun ensimmäistä erää oli kahdeksan minuuttia takana jumalrinnat siirtyivät johtoon. Juha Rautiainen tarjoilee maalin takaa oivallisesti ja Wiljami “Bill” Myllylä pyssyttää hässäkkäisen maalinedustan läpi aina nuottaan saakka.

Toisessa erässä FPS pääsi kiistatta peliin mukaan ja hallitsi kentän tapahtumia. FPS:n erä kulminoitui loppuhetkille kun se sai pelata ylivoimaa lähes kaksi viimeistä minuuttia. Hermes selvitti alivoimansa kunnialla, mutta forssalaiset vain lisäsivät painetta järjestäen vahvaa pyöritystä hyökkäyspäässään. Loppujen lopuksi päätössummeri päästi isännät pälkähästä. Hermeksen maalilla kautensa kunnolla korkannut Kristian Tamminen ahkeroi vastustajan virkaveljeään hieman enemmän ja pysäytti koko joukon vaarallisia maalintekoyrityksiä.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet olivat päättäneet kääntää tarinan juonen itselleen suotuisaksi. Kiihkeä erä vyöryi tasaisena päästä päähän ja seuraavan maalin merkitys korostui korostumistaan. Kunnes ajassa 51:33 kiivaan rynnistyksen päätteeksi Rautiainen neppaa aivan Lintosen nenän edestä lätyn takakulmaan ja lukemat 2-0. Vierailijat nokittivat miltei välittömästi ajassa 52:50 kun kultakypärä Michal Kvasnica taituroi kiekon ohi Tammisen. Forssa haki ahnaasti tasoitusta aina viimeisiin minuutteihin saakka. Summeri pelasti tämänkin tilanteen ja takasi kotijoukkueelle täyden kolmen pisteen voiton. Toinen pisteiden takaaja löytyi Hermeksen tolppien välistä: Tamminen palasi tositoimiin varsin tyylikkäin ottein.

Pisteitä tekivät lauantaina:

1 – 0 #38 Wiljami Myllylä (#17 Juha Rautiainen)
2 – 0 #17 Juha Rautiainen (#38 Wiljami Myllylä, #4 Jerkko Rämö) VM

Maalilla #90 Kristian Tamminen tilastoin 4+13+8=25