Uutiset

Pelikarhut tehokkaina erikoistilanteissa – Hermekselle kauden ensimmäinen tappio

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes–IPK 1-4

Viikon numero 40 päätteeksi oli vuorossa tuplaviikonloppu ja rupeama aloitettiin kohtaamalla Iisalmen Peli-Karhut perjantai-illan ratoksi. Ensimmäisessä erässä joukkueille tarjoiltiin vuotellen mahdollisuutta uunien leipomiseen ylivoimalla, mutta tilaisuus jäi molemmilla hyödyntämättä. Kunnes IPK onnistuu toisella ylivoimayrittämällään ja ensimmäisen erän jälkeen tilanne vieraitten hyväksi 0-1.

Toisen erän puolivälissä Hermeksen Juha Rautiainen saa kulmia nostattavan tuomion pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen muodossa. Kaupan päälle vielä kymmenen minuutin käytösrangaistus. Tästä koituneen erikoistilanteen hyödyntää toistamiseen IPK. Seitsemän sekunnin pyörityksen jälkeen vieraitten Pihlajamäki iskee taululle 0-2. Tästä kolme minuuttia ja Aleksi Antti-Roiko napsauttaa oikeaan “yläseen” punanutuille kavennuksen 1-2:een.

Kolmas erä, kuten koko ottelu, tarjosi edelleen päädystä toiseen hyvää liikkuvaa kiekkoa, kunnes erikoistilanne muuttaa jälleen lukemia taululla. IPK:n Knuutinen ehtii torjunnasta tipahtaneeseen kiekkoon ja kasvattaa vieraitten johtoa lukemiin 1-3. Ja ajassa 51:28 IPK onnistuu tasakentällisin: Hermes häviää maalinedustan herruuden ja vieraitten Suhonen tekee aivan maalialueen tuntumasta taululle jo 1-4.

Pisteet perjantaina:
1 – 2 #88 Aleksi Antti-Roiko (#95 Jonas Peterek, #22 Eemeli Ylitalo)

Maalissa #32 Niklas Kokko 10+5+9=24 (pois: 56:32-58:53)