Uutiset

Huikea kotiinpaluu! – Hermes viihdytti runsaslukuista yleisöään

Hermes – Hokki 6–2 (1-0, 3-2, 2-0)

Kaikki Peliin -tapahtuman aatto ja sankareiden kotiinpaluu voitokkaalta vieraskiertueelta. Vastaan luisteli Kajaanin Hokki, jolla oli eiliseltä taskussaan makea kotivoitto. Runsaslukuinen yleisö saatteli kotijoukkueensa jäälle suurin suosionosoituksin ja asetelma hienolle kiekkoillalle oli katettu. Ensimmäinen erä näyttäytyi jokseenkin uomiaan hakevana molemmilla joukkueilla. Kotijoukkue Hermes korkkasi maalinteon ajassa 06:50. Antti-Roiko tauturoi kiekolla B-pisteen tuntumassa ja ruokki maalin edessä täysin vapaana olleen Jonas Peterekin. Tsekkivahvistus ei erehtynyt ja sai kunnian räjäyttää muhkean juhlayleisön ensimmäisenä.

Toinen erä alkoi kajaanilaisittain kylmällä sangollisena kaula-aukosta: 20 sekunnin pelin jälkeen Topias Liljamo tanssi Hokki -puolustuksen läpi, maalivahti Koiviston selälleen ja kiekon verkkoon. Minuuttia myöhemmin Hokki sai yrittää kavennusta ylivoimalla, mutta Hermes tyrehdytti aikeet varsin suvereenisti. Seuraavaksi oli Jumalrintojen vuoro pelata ylivoimalla, joka puri välittömästi. Täydellisen kiekon siirtelyn tuloksena Jonas Peterek tällää tyylikkään “one-timerin” nuottaan ja Hermes 3-0 johtoon. Ajassa 30:21 kajaanilaiset kuitenkin kavensivat 3-1 ja tarraten otteluun kiinni. Hermeksen ylivoima oli jälleen myrkkyä: Eppu Karuvaaralta täydellinen ohjaus maalin edessä ja Antti-Roiko kirjautti illan kolmannen syöttönsä, kun herrat siirsivät Hermeksen 4-1 johtoon. Kaksi minuuttia ennen erän loppua puolustaja Rämö ei saanut oman maalinsa edustalla kiekkoa kunnolla haltuunsa ja vieraitten Kristoffer Seppelinin sohaisusta kiekko ohi Tammisen.

Hermekselle tarjottiin ylivoimaa myös kolmannen erän alkuun, mutta maali jäi tekemättä. Pari minuuttia tuloksettomasta ylivoimasta ja tulosta syntyi! Illan syöttäjäkuningas Aleksi Antti-Roiko lähettää b-pisteen kaarelta terävästi vastatakkaiselle puolelle jäätä ja Aapo Ahola tykittää suoraan ylähyllylle kauden avausmaalinsa ja lukumiksi 5-2. Pelin hallinta siirtyi lähestulkoon täysin Hermekselle ja ajassa 54:19 johto lisääntyi numeroihin 6-2. Maali oli niinikään Hermeksen tulikuuman ketjun Antti-Roiko-Karuvaara-Peterek käsialaa. Ottelu päättyi edellä mainittuihin lukemiin ja tähtinuttujen voittoputki piteni entisestään. Kotijoukkue antoi hienon illan 2032 paikalle saapuneelle kannattajalleen.

Pisteitä tekivät lauantaina:
1 – 0 #95 Jonas Peterek (#88 Aleksi Antti-Roiko, #44 Aapo Ahola)
2 – 0 #16 Topias Liljamo
3 – 0 #95 Jonas Peterek (#88 Aleksi Antti-Roiko, #44 Aapo Ahola) YV
4 – 1 #39 Eppu Karuvaara (#88 Aleksi Antti-Roiko, #16 Topias Liljamo) YV
5 – 2 #44 Aapo Ahola (#88 Aleksi Antti-Roiko, #39 Eppu Karuvaara)
6 – 2 #39 Eppu Karuvaara (#95 Jonas Peterek, #88 Aleksi Antti-Roiko)

Maalinsuulla #90 Kristian Tamminen 7+9+10=26