Uutiset

Historiallinen voitto Latviasta – Suurella sydämellä taistellut Hermes selvitti ankaran iltapuhteen

HK Zemgale–Hermes 1–3 (0-1, 1-0, 0-2)

Kokkolan Hermeksen historian ensimmäinen ulkomaille suuntautunut sarjaottelu sijoittui lokakuiseen perjantai-iltaan. Tasaisen ensimmäisen erän aikana molemmat joukkueet onnistuivat järjestämään painetta hyökkäyspäätyihinsä ja laukaukset jakaantuivat suhteellisen tasaisesti 22-24. Isännät saivat mahdollisuuden ylivoimapelin harjoittamiseen ajassa 14:12, mutta Hermes oli musertavan aktiivinen alivoiman tappaja ja eikä Zemgale saanut rakennettua ainuttakaan kunnollista ylivoimakuvioa. Ottelun maalinteon aloitti valkopaitaiset jumalrinnat aivan erän lopussa: Riihimäki–Antti-Roiko -akselin kiekkottelu poikii oivallisen laukauksen, joka kuitenkin torjuttiin. Mutta samassa Miika Herrala syöksyi tuulispäänä irtokiekkoon ja nosti lätyn etu-yläkulmaan.

Toinen erä alkoi hirvipaitojen hirmuisella pyörityksellä. Hulina kulminoitui Zemgale-hyökkääjän pujotellessa vaarallisesti maalille, mutta Tamminen sukelsi kiekon tielle ajoissa. Hermeksen Akseli Karjalainen ns. “nollaa” isäntien momentumin järjestämällä kahden minuutin istunnot molemmille pukareille. Käytännössä Karjalainen hoiti tyylikkäästi maalivahtinsa suojelutyön nakkaamalla liian innokkaan sohijan isällisesti tantereeseen, josta vastapuoli antoi vastineen. Välikohtauksen jälkeen paineistus tasoittui kertaheitolla ja Jelgavan pieni aski mahdollisti varsin sähköisen vipellyksen. Hermeksen Tamminen nappasi peräjälkeen tärkeitä torjuntoja mm. kohtaamalla nokatusten isäntien kokeneen Gatis Gricinskisin. Yhtä kaikki ajassa 34:27 Zemgale hyödynsi ylivoimansa kun maalin edustalle toimitettu syöttö sohittiin maaliin. Erän viimeisillä minuuteilla Hermeksen tuskaa lisäsi Karjalaisen päähän kohdistuneesta taklauksesta saatu 5+20 min. Tämän jumalrinnat selvittivät ja kolmanteen erään siirryttiin tilanteessa 1-1.

Kolmanteen erään luisteli hurjistunut Zemgale. Peli pyöri vimmatusti Hermeksen päädyssä ja erän puoliväliin tultaessa laukaukset olivat kolmannessa erässä isännille 13-5. Zemgalen maali jo tuoksui ilmassa, mutta toisin kävi: Organisoitu rynnistys latvialaisten maalille, Kalajanniskan siirto taakse ja Samu Koskenkorva tulitti “yläseen” johto-osuman 1–2. Loppu erä sujui ankarassa Zemgalen rynnistyksessä, mutta ajassa 59:44 kippari Henri Limma korjasi pisteet Kokkolaan lähettämällä kiekon tyhjään rysään. Ottelu päättyi säpinään Zemgalen tontilla, mutta ottelun hahmo seisoi vastakkaisessa päädyssä: järkähtämätön Kristian Tamminen keräsi uljaat 39 torjuntaa pelaten Hermekselle historialliset ensimmäiset kolme pistettä vetten takana!

Pisteille rapakon takana:
0 – 1 #15 Miika Herrala (#46 Janne Riihimäki, #88 Aleksi Antti-Roiko)
1 – 2 #11 Samu Koskenkorva (#19 Oskari Kalajanniska, #17 Juha Rautiainen) VM
1 – 3 #24 Henri Limma TM

Maalilla uskomaton #90 Kristian Tamminen lukemin 9+14+16=39