Uutiset

Hermes kiitää korkeuksissa – Voitkokas vieraskiertue jatkui Vantaalla

Kiekko-Vantaa – Hermes 0–4 (0-2, 0-0, 0-2)

Pitkä vierasturnee sen kuin jatkui ja seuraava kamppailu odotti Vantaan Tikkurila Areenalla. Kuudennella minuutilla Hermes aloittaa maalinteon. Riemastuttavasti Kokkolaan palannut Sampo Paulaharju irtaantui Kapteeni Limman kanssa ylivoimahyökkäykseen ja valitsi oman ratkaisun, joka tuotti täydellisesti tulosta. Rannelaukaus upposi räpyläkäden puolelta verkkoon ja taululle lukemat 0-1. Erä ehti vyöryä neljä minuuttia, kunnes Hermes iski toistamiseen Topias Liljamon toimesta. Maali oli röyhkeintä laatua, sillä Liljamo käytti maalivahti Tervoa kimmokkeena lähettäessään pelivälineen pömpeliin maalin takaa.

Toiseen erään palasi terästäytynyt Kiekko-Vantaa. Kotijoukkue hyökkäsi huomattavasti ahnaammin ja Hermes joutui puolustuskannalle tuon tuostakin. Mutta hirvittävässä lieskassa loimottava Kristian Tamminen torjui jälleen kaikki laukaisutyypit, mitä lajissa tunnetaan. Erän loppuminuuteilla Vantaan Österman taklasi erittäin likaisesti Miika Herralaa ja ns. isot ovet aukenivat lähettäen herran ulos ottelusta. Lisäksi Hermekselle viiden minuutin ylivoima. Toisessä erässä ei maaleja enää nähty, mutta Hermes sai aloittaa viimeisen erän n. kolmen minuutin ylivoimalla.

Hermes ei saanut hyödynnettyä ylivoimaansa ja ajassa 44:08 pääsi Kiekko-Vantaa pyörittämään omaansa Rämön ottaessa istunnon kampituksesta. Sarjan parhaimpiin kuuluva vantaalaisylivoima pyöri vimmatusti, mutta ei saanut järkkymään maalivahti Tammista. Neljä vastaan neljä -erikoistilanne päällä ja Vantaa rynnistää hyökkäyspäähän hyvällä jalla. Mutta ikävä pyllähdys Vantaan Roope Elimäeltä, josta seuraa myös kiekon menetys. Antti-Roiko ja Karuvaara syöksyvät vastahyökkäykseen. Karuvaara lataa kohti Tervoa, joka tiputtaa kiekon eteensä ja Aleksi Antti-Roiko sutii sisään kauden kuudennen uuninsa. Vantaa hakee kiivaasti kavennusta ilman maalivahtia, mutta puretun kiekon perään viilettänyt Eemeli Ylitalo viimeistelee tyhjään maaliin lukemiksi 0-4. Loppusummeri raikui ja se merkitsi myös nollapeliä uskomattomalle Kristian Tammiselle 35 torjunnalla.

Pisteille Vantaalla:
0 – 1 #37 Sampo Paulaharju
0 – 2 #16 Topias Liljamo

Maalinsuulla #90 Kristian Tamminen 10+11+14=35