Uutiset

Hermes kellisti jälleen Zemgalen – Latvian tuliaisina muhkeat sarjapisteet

HK Zemgale–Hermes 1–2 (0-1, 0-0, 1-1)

Jelgava, Latvia ja back-to-back -ottelusarjan toinen koitos, jossa kohtasivat edellisenä iltana voittoputkensa katkaissut HK Zemgale ja puolestaan voittojen tielle palannut Keski-Pohjanmaan kiekkoylpeys Hermes. Latvialaiset aloittivat ottelun vyöryttämällä ankarasti ja ilmiselvästi isännät olivat ottaneet asiakseen mennä johtoon heti kättelyssä. Sitten seurasi kuin toisinto eilisen ottelun kolmannesta erästä: Zemgale tekee työn – Hermes maalin. Ajassa 03:18 ensimmäisessä hyökkäyspään pyörityksessä Samu Koskenkorva lähettää kiekon maalille, Paulaharjun tehdessä maskia, Henri Limma ohjaa Hermeksen 0–1 johtoon. Zemgale jatkoi työteliäällä ilmeellään ja loikin pari oivallista maalipaikkaa. Eilisillan hahmo Kristian Tamminen teki jälleen latvialaisten yritykset tyhjiksi. Pelikellon näyttäessä 16:06 Hermeksen Eppu Karuvaaralle tuomittiin kampitusjäähy, mutta “ristikon” kilautusta lähemmäksi isännät eivät pääseet.

Toinen erä alkoi, kupletin juonen mukaisesti, erittäin sähäkällä jääkiekolla. Hermes tuntui oppineen vastaamaan Zemgalen kovaan “draiviin” ja kapean askin tapahtumat näyttäytyivät varsin tasavahvalta. Hermes pääsi ylivoimalle ajassa 23:44, joka pyöri hyvän näköisesti vaarallisia paikkoja tuottaen. Erän vanhetessa ote siirtyi muutoinkin jumalrintojen huomaan. Hermes pääsi toistamiseen ylivoimalle ajassa 32:40, mutta jälleen kerran vaivattomasti liikkuvasta kuviosta huolimatta tulosta ei syntynyt. Kiekkojumalat joutuivat uurastamaan erän loppuun saakka kaksi perättäistä alivoimaa ja vieläpä kolmella viittä vastaan. Hermes taisteli sinnikkäästi minuutit pois jäähykelloista ja isännät eivät päässeet ylivoimamaalien makuun. Jäähyilystä jäi Hermekselle tapettavaa vielä nelisenkymmentä sekuntia kolmanteen erään.

Kolmatta erää ehti kulua reilu viisi minuuttia kun Zemgale tasoitti tilanteeksi 1-1. Seuraavana olikin vuorossa nopea kuitti: Miika Herrala tuo kiekon jämäkästi hyökkäysalueelle ja katsoo maltilla syöttökohteensa. Hyvää vauhtia mukaan lipunut Tony Tuupanen kajauttaa armotta Hermeksen takaisin johtoon vain vajaa minuutti Zemgalen osumasta. Kolmatta erää kuvaillessa ei voi olla mainitsematta Hermeksen maalivahdin otteita, sattumana sopassa vieläpä muutama tuplatorjunta. HK Zemgale ei osoittanut sekuntiakaan hölläämisen merkkejä vaan piti päällä hengästyttävää vauhtia aina viimeisiin minuutteihin saakka. Kokkolan tähtinutut pitivät jälleen pintansa ja ulkomaan tuomisina oli muhkeat kuusi pistettä! Tänä syksyisenä viikonloppuna Kristian Tamminen koppasi limpun 72 kertaa ja vastaavasti hänet ohitti kaksi kiekkoa.

Pisteille lahden takana:
0 – 1 #24 Henri Limma (#11 Samu Koskenkorva, #16 Topias Liljamo)
1 – 2 #5 Tony Tuupanen (#15 Miika Herrala, #44 Aapo Ahola) VM

Maalinsuulla #90 Kristian Tamminen lukemin 14+12+7=33