Uutiset

Ei pisteitä Heinolasta – vieraskiertue jatkuu latviaan

Peliitat–Hermes 3–2 (1-1, 1-0, 1-1)

Kokkolan kiekkojumalien, aina ulkomaille ulottuva, vieraskiertue alkoi Päijät-Hämeen sydämestä Heinolasta. Ottelun alkutahdit olivat sekavaa katseltavaa molemmilta joukkueilta holtittomine syöttelyineen. Energiaa tosin riitti yllin kyllin, sillä peli aaltoili varsin liukkaasti päädystä toiseen. Hermeksen maalin suulle palannut Niklas Kokko torjui varmoin ottein Peliittojen yritykset. Ajassa 07:17 isännät lopulta avasivat maalitilinsä. Puolustaja Lampi lähetti kiekon siniviivan tuntumasta, Kokko aavisti oikein, mutta laukaus oli laadukas luotisuora yläkulmaan kelpo maskilla, joten Peliitat siirtyivät yhden maalin johtoon. Maalin jälkeen painostavampi osapuoli oli kiistatta Hermes. Vieraat kehittelivät muutaman juonikkaan maalintekopaikan, mutta viimeistelyn jäädessä vaillinaiseksi ei tulosta syntynyt. Kunnes Nikita Mateiko etsi kylmän rauhallisesti haukan silmällä aukon napakalle rannelaukaukselleen ja lukemat tasan 1-1. Viimeisillä hetkillä Hermes sai maukkaan mahdollisuuden siirtyä johtoon kun Peliitoille tuomittiin toisen erän puolelle ulottuva rangaistus.

Ensimmäisen tapaan toista erää leimasi vauhti, joskaan ei systemaattisuus. Silti ote säilyi Hermeksellä ja leijonan osa pelitahtumista nähtiin Peliittojen päädyssä. Erän kohokohtina mainittakoon, kun Liigalaina Markus Oden pääsi ottamaan terävästi mittaa maalivahti Kokosta, joka selvitti molemmat yritykset tyylikkäästi. Kaksi minuuttia ennen summeria Peliittojen kultakypärä Niklas Virtanen latasi tarkasti alakulmaan vieden isännät johtoon.

Kolmas erä alkoi kylmällä suihkulla kun kolmen minuutin pelin jälkeen Juuso Arola lähetti siniviivalta pelivälineen maalille ja kiekko löysi tiensä koko pelaajiston läpi maalin perukoille. Maalin jälkeen Hermeksen Kalajanniska taklasi Niko Somppia selästä 2+10 minuutin arvoisesti, mutta jumalrinnat selvittivät alivoiman. Kotijoukkue sai roimasti lisää virtaa ja näytti siltä, että ote kääntyy Peliitoille, kunnes Janne Riihimäki latasi suoraan paluukiekosta äkäisesti kaventaen lukemiksi 3-2. Hermeksen loppukiri sai kolauksen kun Rämö otti kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta kolmes minuuttia ennen ottelun päätöstä. Alivoiman tapon jälkeen jäljelle jäänyt aika ei riittänyt tasoitukseen vaan tuloksena tappio Heinolan “Betonista”.

Pisteille Heinolassa:
1 – 1 #92 Nikita Mateiko (#5 Tony Tuupanen, #39 Eppu Karuvaara)
3 – 2 #46 Janne Riihimäki (#44 Aapo Ahola)

Maalinsuulla #32 Niklas Kokko 6+6+8=20 (pois: 59:31-60:00)