Uutiset

Kausi avattu kotivoitolla – hermes otti pisteet tiiviillä esityksellä

Hermes–Roki (1-0, 1-0, 0-1) 2–1

Tuore kausi rasautettiin auki Kaalelankadun pyhätössä kuulaana syksyisenä perjantaina. Kansaa vaelsi paikalle varsin kohtuullisesti toteamaan uudistuneen ja sarjan nuorimman kotijoukkeen pelikuntoa. Erä ehti vanheta ainoastaan kahden minuutin verran, kunnes Hermes siirtyi johtoon. Pakiston tulitus siniviivalta poiki rebound -kiekon ja Aleksi Antti-Roiko neppasi kauden ensimmäisen “uunin” Kokkolassa. Ensimmäinen erä oli alun maalista huolimatta tasainen ja hienokseltaan Rokin paineistama. Napapiiriläiset pyrkivät rakentamaan laadukkaita pitkiä hyökkäyksiä, mutta Hermes iski vastahyökkäyksillään varsin terävästi. Eritoten punanuttujen kakkosvitja Peterek-Rautiainen-Myllylä piti vastustajan puolustuksen kiireisenä. Hermeksen maalin suulla lupaava Niklas Kokko esitti välittömästi vakuuttavia torjuntoja.

Toinen erä toi ylivoimia molemmille joukkueille, mutta ne jäivät hyödyntämättä. Erän puolivälissä Hermes iski jälleen ja asialla illan toisensa nakuttanut Antti-Roiko. Miika Herrala leipoi vauhdilla kohti Cody Porterin maalia, mutta jakelikin rauhallisen syötön sivulle. Tästä sivuttaisliikkeestä maalivahti Porter ei selvinnyt torjunnalla vaan Antti-Roiko nosti kanadalaisen yli lukemiksi 2-0. Toisessa erässä Hermes pystyi luomaan huomattavasti enemmän pitkiä, kontrolloituja, hyökkäyksiä vierailijoiden päähän.

Kolmannessa erässä Roki oli päättänyt kääntää tarinan kulun ja pyöritti pitkiä paineistettuja jaksoja jumalrintojen päässä. Hermeksen puolustus näytti kivikovan luonteensa ja tukahdutti jokaisen sommitelman. Erän puolivälissä Hermes sai vuorostaan vaihteen päälle ja tilaisuuden tullen peli pyöri mallikkaasti vastustajan reviirillä. Roki kavensi ilman maalivahtiaan ajassa 57:30 ja takasi kutkuttavat kaksi viimeistä minuuttia. Lopuksi ottelun kuningas Hermeksen maalin suulla pelaa voiton kotijoukkueelleen ja osoittaa miksi Grungen pääkaupunki Pohjois-Amerikassa on varauksensa tehnyt. Kiitos kuului koko kotijoukkueelle, joka pelasi tiiviisti oman näköisen ottelun ja antoi erittäin raikkaan esityksen.

Hienossa kauden avauksessa pisteille:
1 – 0 #88 Aleksi Antti-Roiko (#71 Ernests Osenieks, #44 Aapo Ahola)
2 – 0 #88 Aleksi Antti-Roiko (#15 Miika Herrala, #16 Topias Liljamo) VM

Maalissa loistava #32 Niklas Kokko 10+5+7=22