Uutiset

Hermes takoi Keuruulla tylyt lukemat – Huikaiseva esitys ei jättänyt jossiteltavaa

Keupa HT–Hermes (0-1, 0-1, 0-4) 0–6

Kauden toiseen koitokseen Kokkolan Hermes matkusti Keuruun järvimaisemiin. Eilisen tapaan jumalrinnat iskivät sähäkästi vastahyökkäyksin ja sitä saivat isännät maistaa maalin muodossa ajassa 08:22. Puolustaja Mateiko nappaa taitavasti Keupan purkukiekon ilmasta ja toimittaa sen liukkaasti eteenpäin Juha Rautiaiselle. Rautiainen jatkaa suoraviivaista menoaan ja syöttää maalin takaa vastapalloon tälläävälle Wiljami Myllylälle. Tästä Hermes sai aimo siemauksen “käärmeskeittoa” ja ensimmäinen erä kului pitkälti vieraitten komennossa. Keupallakin oli toki paikkansa, joista mainittakoon Ketolan tolpan kilautus ja Mikko Pertun avopaikka Hermeksen maalin edessä. Vihainen kuti suoraan syötöstä, mutta Niklas Kokon käsi käy kuin tarumaisen merihirviön lonkero.

Molempien joukkueiden vire jatkui väkevänä toisessa erässä. Omintakeista tämän kauden Hermekselle näyttäisi olevan vastustajan hyökkäysten tylsyttäminen heti alkutekijöissään. Vastustajien mailoille ei vain löydy tilaa työskennellä rauhassa. Sama linja jatkui alivoimalla ja paikoin Hermes kontrolloi kiekkoa myös ylivoimaa pelaavan Keupan päässä. Uuttera luistelu palkitaan ajassa 29:12 kun Jonas Peterekin rysty puhuu armotonta kieltään ja lukemat 0-2. Tilanteessa Myllylä nappaa syötöllään illan toisen tehopisteensä. Maalia syynättiin tuomaristossa hartaasti, mutta loppujen lopuksi se todettiin päteväksi maaliksi. Keupa HT sai vielä toisen ylivoiman, mutta kuten edellisessäkin vastaavassa tilanteessa Hermeksen maltillinen ja tarvittaessa hyvinkin aktiivinen alivoimapelaaminen oli armottoman tehokasta. Peli eteni vauhdikkaasti päädystä päätyyn ja Keupa alkoi saada vaarallisia paineistuksia hyökkäyspäähänsä. Mutta kerta toisensa jälkeen isäntien pelaajat saivat todeta edessään muurin nimeltä Niklas Kokko.

Kolmas erä tarjosi Mestismäistä luistelua puolin ja toisin aina puoliväliin saakka, kunnes Hermes alkoi paketoida ottelua. Ajassa 47:31 Eppu Karuvaara sivaltaa siniviivalta kiekon ohi Keupan Leevi Nikkisen. Tapahtuneesta 30 sekuntia ja taas helähtää. Aleksi Antti-Roiko vastaanottaa isäntien puolustajan harhasyötön ja välitön rannelaukaus tekee tilanteeksi 0-4. Eikä tämä riitä: Sama mies, sama laulu. Minuutti edellisestä ja Antti-Roiko sijoittaa tyynesti oman paluukiekiekkonsa pienestä aukosta Keupan maaliin. Kirsikan kakun päälle asettaa Juuso Nykänen tällätessään loppulukemiksi 0-6. Jääkiekko on joukkueelle asteen helpompaa voittavan maalivahdin avulla ja sen osoitti Keuruun illassa Niklas Kokko, joka kirjautti 22 torjunnallaan nollapelin toisessa Mestis -ottelussaan.

Kauden vierasavauksessa pisteille:
0 – 1 #38 Wiljami Myllylä (#17 Juha Rautiainen, #92 Nikita Mateiko)
0 – 2 #95 Jonas Peterek (#38 Wiljami Myllylä
0 – 3 #39 Eppu Karuvaara (#24 Henri Limma, #4 Jerkko Rämö)
0 – 4 #88 Aleksi Antti-Roiko
0 – 5 #88 Aleksi Antti-Roiko (#39 Eppu Karuvaara, #24 Henri Limma)
0 – 6 #13 Juuso Nykänen (#88 Aleksi Antti-Roiko)

Maalissa #32 Niklas Kokko 5+12+5=22