Uutiset

KOKKOLAN HERMES ESITTELEE UUDEN VALMENNUSRYHMÄNSÄ

Ensi kauden valmistelut ovat jo vauhdissa ja nyt on aika marssittaa esiin penkin takana operoiva yksikkö. Viime kauden aloittanut tiimi on tällä kertaa uusiutunut täysin, tosin vastuuvalmentaja ehti jo saada tuntumaa jumalrintojen luotsina parin kuukauden ajan. Valmennustiimi 2022-2023 on joukko mielenkiintoisia nimiä.

TUUKKA POIKONEN

Tamperelaislähtöinen Poikonen omaa useamman vuoden päävalmentajakokemusta mm. Ilveksen U18 ja U20 joukkueissa. Ennen Hermekseen siirtymistä hän toimi Slovakian jääkiekkoliigan HC Banská Bystrican peräsimessä. Poikonen siirtyi Hermeksen penkin taakse helmikuussa 2022 vakuuttavin ottein: Mollivoittoisesti kautta tahkonneen joukkueen kurssi kääntyi täysin johtaen karsinta viivan alta aina pudotuspeleihin saakka.

Ryhmässä on hyvä sekoitus erilaista osaamista ja halua kehittyä valmentajana.

– Odotukset ensi kaudelle on jatkaa siitä mihin mennyt kausi jäi. Eli jatkaa raikkaalla ja aktiivisella pelaamisella. Tavoitteena on myös luoda ympäristö, missä pelaajat pystyvät ottamaan seuraavan askeleen urallaan. Tavoitteena on ympäristö, jossa pelaaja pystyy kehittymään, niin urheilija kuin ihmisenä. Tietysti aina pitää kilpaurheilussa muistaa, että voittaminen on asia millä on merkitystä ja joukkueurheilussa myös hyvä ilmapiiri pitää olla keskiössä, Poikonen pohtii.

– Valmennusryhmä muuttuu ensi kaudelle. Ryhmässä on hyvä sekoitus erilaista osaamista ja halua kehittyä valmentajana. Isossa osassa, niin pelaajiston kuin valmennuksen suhteen on oma halu tulla Kokkolaan ja olla osa Hermestä. Valmennus on suht kokematon Mestis-tasolla, mutta hyvin koulutettu, osaava ja intohimoinen ryhmä, Poikonen lisää.

JESPER JALONEN

Nuori valmentaja on ehtinyt luotsata edustusjoukketasolla jo neljän kauden ajan II-divisioonassa ja Suomi-sarjassa. Tuorein työnäyte on Kalajoen JHT:n johdattaminen Mestis-karsintoihin. Jalonen janoaa lisää haasteita:

– Koin tarpeelliseksi ottaa seuraava askel eteenpäin valmentajana. Olin yhteydessä Hermekseen ja keskustelut johtivat onnekseni valmentajapestiin Hermeksessä, Jalonen kertoo.

Ajattelen paljon asioita pelaajan näkökulmasta ja pystyn asettamaan itseni heidän kenkiin.

Jalosen tavoite on tarjota kokkolalaiselle yleisölle energistä ja voittavaa kiekkoa isolla sydämellä. Ensisijaisen tärkeää on joukkueen ja seuran menestys, mutta tärkeää on myös se, että valmennus pystyy kehittämään pelaajia ja viemään heitä yksilöinä eteenpäin.

– Tuon varmasti vähän eri näkökulmaa joihinkin asioihin. Vaikka olen nuori valmentaja koen kuitenkin, että minulla on annettavaa pelillisiin asioihin. Vaikka en pelannut ammattilaistasolla niin ajattelen paljon asioita pelaajan näkökulmasta ja pystyn asettamaan itseni heidän kenkiin. Sitä kautta yksilölähtöisempi valmentaminen on minulle luontaista, Jalonen pohtii.

MANU LÄHTEENMÄKI

Edustustasolla vastikään pelannut maalivahti tulee vastaamaan Hermeksen maalivahtivalmennuksesta. Liikuntabiologian sekä valmennus- ja testausopin yliopisto-opintoja loppuun saattamassa oleva Lähteenmäki odottaa innolla tulevaa kautta ja joukkueen kokoontumista elokuussa. Tavoitteena on päästä tekemään yhdessä laadukasta arjen työtä intohimolla sekä kilpailemaan otteluissa. Lähteenmäen opinnot antavat valmiudet tuoda osaamista myös joukkueen fysiikkavalmennukseen.

Tiesin, että siirtymä täysipainoisiin valmennustehtäviin on ennemmin tai myöhemmin edessä.

– Olen saattamassa opintojani loppuun Jyväskylässä, jossa olen samalla itse pelannut Suomi-sarjassa maalivahtina ja valmentanut junioreita. Edessä on seuraava steppi elämässä ja lähdin kartoittamaan avoimin mielin sekä mahdollisia peli- että valmennuspaikkoja. Tiesin, että siirtymä täysipainoisiin valmennustehtäviin on ennemmin tai myöhemmin edessä, ja kun Hermeksestä tarjoutui mahdollisuus valmennustehtäviin näin mielenkiintoisessa ympäristössä ja valmennustiimissä, ei sitä mahdollisuutta halunnut päästää läpi sormien, Lähteenmäki summaa.

MIKKO KUIKKA

Vahvaa työtä juniorien parissa tehnyt Kuikka täydentää valmennusryhmää kokemuksellaan ja haluaa tuoda yleisölle yhtenäistä sekä periksiantamatonta jääkiekkoa. Kuikka odottaa eheää rajoituksista vapaata kautta, jotta yleisö voisi saapua Kaarlelankadun pyhättöön sankoin joukoin.

Tuon joukkueeseen innokkaan sekä työteliään persoonani.

– Hienoa päästä mukaan perinteikkääseen seuraan kehittymään sekä kehittämään. Sain porukan nestorin roolin ja tuon joukkueeseen innokkaan sekä työteliään persoonani, Kuikka toteaa.

Urheilutoimenjohtaja Patrik Friis on enemmän kuin tyytyväinen:
– Meillä on hyvä sekoitus erillaista osaamista ja kokemusta ensi kauden valmennusryhmässä. Onnistuttiin myös kasvattamaan valmennusryhmän kokoa aikaisemmista, mikä mahdollistaa yksilöllisemmän valmennuksen. Isossa kuvassa meidän tavoite on jatkossa panostaa enemmän urheiluun, laatuun ja yksilön kehittämiseen. Nämä valmentajavalinnat tukevat tätä linjaa.

– Joukkueen kasaaminen on hyvässä vauhdissa, ryhmään haetaan vielä muutamaa pelaajaa. Pelaajasopimuksien julkaiseminen aloitetaan huomenna, Friis lisää.