Uutiset

Periksiantamatonta kiekkoa “pyhätössä” – Hermeksen kelpo vastus ei riittänyt pisteisiin

Kuva: Sami Mutka

Hermes-Ketterä 3-4

Mestis -kauden 2021-22 viimeinen kotiottelu ja vastassa ei enempää eikä vähempää kuin sarjaa dominoiva Imatran Ketterä. Vierailijat ottivat pelistä jämäkästi otteen heti alkuun, mutta Hermes ei suostunut vietäväksi vaan mm. puolusti keskialueen hyvin. Käytännössä ensimmäinen paineistus kotijoukkueelta: Siirto avaraan tilaan siniviivan tuntumaan ja Reini lähettää kiekon kohti maalia. “Tulipunainen kymppi” Ville Sippala ohjaa tilanteeksi 1-0. Ajassa 07:44 voimakkaasti hyökynyt Ketterä tasoitti onnekkaasti. Vierailijan syöttö kimposi Ketolasta yli Tammisen. Ketterä siirtyi johtoon hienon kuvion päätteeksi siirretyn rangaistuksen aikana.

Toiseen erään tuli sähköinen isäntäjoukkue. Hermes pääsi myös testaamaan ylivoimaansa ja loikin varsin potentiaalisia maalipaikkoja. Ketterä sai myös vuoron harjoittaa ylivoimapeliä ja onnistuu lisäämään johtoaan maalilla kaksiminuuttisen päätteeksi. Tosin Hermes esitti hyvää alivoimaa ja oli selvittää pyörityksen. YV oli pyhätön illassa valttia. Punanutut rokottavat ajassa 30:13. Akseli Reini-Ketola-Sippala-Takala sahaa Ketterän ryhmityksen täysin läpi ja tuloksena Hermeksen kavennus 2-3. Kuten edellä mainittiin rangaistuksia tuli ottelussa kaihtaa. Ketterä lisäsi johtoaan tyylipuhtaan kiekon siirtelyn päätteeksi pelikellon näyttäessä 37:04. Kolmatta erää ehdittiin jauhaa viisi minuuttia kun puolustaja Samu Koskenkorva lähettää siniviivalta viivasuoran lätyn aina takayläkulmaan kaventaen tilanteeksi 3-4. Hermes haki kiivaasti tasoitusta, mutta vierailijat säilyttivän johtonsa loppuun saakka. Ketterän karvatessa varsin syvältä Hermes sai vedettyä Kristian Tammisen maaliltaan verraten myöhään.

Pisteet lauantaina:
1 – 0 #10 Ville Sippala (#4 Julius Reini, #20 Eemeli Takala)
2 – 3 #20 Eemeli Takala (#10 Ville Sippala, #8 Juuso Ketola) YV
3 – 4 #11 Samu Koskenkorva (#52 Heikki Harju)

Maalissa 90 Kristian Tamminen 7+11+6=24 (pois: 59:22-60:00)