Uutiset

Kajaanista yksi sarjapiste – Räiskyvä ottelu ratkottiin voittolaukauksin

Hokki-Hermes 5-4 VL

Ensimmäisessä erässä Hermes karkaa kahden maalin johtoon. Ajassa 15:25 Liljamo lähettää kulmasta napakasti kiekon ja maalille leikkaava Wiljami Myllylä tuikkaa kiekon pömpeliin. Hermeksen toinen maali syntyi ylivoimalla. Kiekko kaivettiin kulmauksesta ja Lausniemen ärhäkkä one-timer puhui välittömästi.

Toiseen erään asteli voimaantunut Hokki, joka käytti ylivoimansa kovalla prosentilla. Hermes sai lähes tapettua Reinin kaksiminuuttisen, kunnes Hokki tasoitti sen viimeisillä sekunneilla. Hetkeä myöhemmin Hermeksen toinen jäähy ei ehdi alkaakaan kun isännät tasaavat puntin siirrteyn rangaistuksen aikana. Peli jatkui sähäkkänä ja tasaisena. Ajassa 34:29 Hokki hyödyntää puolustuksen härhasyötön siiryen 3-2 johtoon. Jumalrinnat eivät anna periksi. Hyvä taisteluasenne välittyi katsomoon saakka ja se tuotti myös tulosta. Erän viimeisillä minuuteilla Hermes kääntää paineen Hokin päätyyn. Ville Sippala piti sinnikkäästi kiekkoa hyökkäysalueella toimittaen sen lopulta maalille. Torjunnan paluukiekoon pääsi käsiksi Eemeli Takala ja maalasi tilanteeksi 3-3.

Hermes tuli kolmanteen erään myrskyten pakottaen Hokin alituiseen purkamaan kiekkoa pitkänä. Joskus jääkiekossa toinen tekee työt, toinen maalin ja näin syntyi Hokin johtoasema ajassa 46:56. Yksi harvoista Hokin hyökkäyksista ja kulmauksesta kiekko maalille. Lätty kimposi suotuisasti ohi Tammisen maalin perukoille. Jälleen kerran tällä ei ollut vaikutusta Hermeksen taistelutahtoon vaan valkonutut jatkoivat siitä mihin jäivät. Tasoittavan osuman iski Eerik Ahopelto Takalan ja Sippalan vahvasta esityöstä. Äärimmäisen vauhdikas varsinainen peliaika päättyy tasalukemin, joka tarkoitti jatkoaikaa. Loppujen lopuksi ottelu jouduttiin ratkaisemaan voittolaulauksin. Laukaukset Hokille ja yksi sarjapiste Hermekselle.

Pisteille Kajaanissa:
0 – 1 #12 Wiljami Myllylä (#16 Topias Liljamo, #77 Veeti Lehmuskallio)
0 – 2 #27 Arttu Lausniemi (#52 Heikki Harju, #16 Topias Liljamo) YV
3 – 3 #20 Eemeli Takala (#10 Ville Sippala)
4 – 4 #14 Erik Ahopelto (#20 Eemeli Takala, #10 Ville Sippala)

Maalissa #90 Kristian Tamminen 11+8+4+2=25