Uutiset

FPS taipui Forssassa – Hermes hyödynsi maalipaikkansa hyvin

FPS – Hermes 2-3

Reilut viisi minuuttia ottelua takana ja Hermes-kasvatti Juuso Nykänen vie jumalrinnat johtoon. Hermes käynnistää pirteän vastahyökkäyksen, Lehmuskallio tarjoilee ja Nykänen ajaa röyhkeästi maalille liruttaen pienillä siirroilla Mestis-uransa avausmaalin. Hermes ja Tamminen kestävät forssalaisten hurjan tulituksen laukausten jakaantuessa ensimmäisessä erässä 19-9.

Toinen erä kuluu aina puoliväliin saakka FPS:n vahvassa painostuksessa mm. ylivoiman turvin. Isännille ei tulosta syntynyt, sillä Hermeksen tolppien välissä Kristian Tamminen napsi peräjälkeen tärkeitä torjuntoja. Ajassa 29:27 pääsi vuorostaan Hermes ylivoimalle. Jäähyn vihoviimeisillä sekunneilla Samuel Kemppainen lataa kiekon siniviivan tuntumasta forssalaisten verkkoon ja johto kasvaa lukemikksi 0-2. Hermes lisää johtonsa kolmeen maaliin, kun FPS -pakisto hölmöilee omassa päädyssään: äkkiväärä syöttö taakse, syötön kohde ei saa kiekkoa haltuunsa vaan se kimpoaa maalin edustalle, maalivahti sukeltaa kiekosta ohi ja Heikki Harju sijoittaa pelivälineen verkkoihin. FPS kaventaa erän lopussa nopean hyökkäyksen päätteeksi.

Kolmanteen erään luisteli voittamaan tullut Hermes. Jos isännät olivat paineistaneet suurimman osan ottelusta oli meno huomattavasti tasaisempaa. Hermes tukahdutti FPS:n hyökkäyksiä hyvällä prosentilla. Ajassa 56:15 FPS kuitenkin kaventaa yllättävällä laukauksella lukemiksi 2-3. FPS ottaa maalivahdin pois ajassa 58:14 yrittäen tasoitusta miesylivoimalla, mutta Hermes taisteli täyden pistepotin Kokkolaan. Voiton takuumies löytyi tolppien välistä: Tamminen venyi kiekon tielle 39 kertaa!

Pisteille punajuurisalaatin kotimaassa:
0 – 1 #13 Juuso Nykänen (#77 Veeti Lehmuskallio, #46 Janne Riihimäki)
0 – 2 #25 Samuel Kemppainen (#52 Heikki Harju, #27 Arttu Lausniemi) YV
0 – 3 #52 Heikki Harju

Maalissa #90 Kristian Tamminen 13+12+14=39