Uutiset

Voittomaali Kiekko-pojille – Idän ankaran kamppailu ratkottiin jatkoajalla

Kiekko-Pojat – Hermes 3–2 JA

Keski-Pohjanmaan kiekko-jumalat aloittivat vieraspelikiertueensa kaukaa idästä Joensuun Kiekko-Poikien vieraana. Hermes tuli sähköisenä otteluun sai luotua loistavaa painetta omaan hyökkäyspäähänsä. Maalinteon korkkaa kuitenkin JoKP: Selvitetyn Hermes -alivoiman jälkimainingeissa maalin edustalle unohtunut kultakypärä Verbik nostaa ohi Tammisen. Hermes ei ollut moksiskaan takaiskusta vaan terävät hyökkäykset jatkuivat aiheuttaen monta vaarallista tilannetta. Kentän tapahtumiin nähden puntit olisivat voineet olla hyvinkin toisinpäin. Kunnes Ankara raataminen palkitaan kun Janne Riihimäki äkkää maalivahti Lehikoisen sylistä pudonneen kiekon ja tuikkaan ehdan “pukkari” -maalin. Vähintäänkin voidaan todeta, että oikeus tapahtui, sillä sen verran mankelissa Kiekko-Pojat olivat viimeiset viisi minuuttia.

Toisen erän alkuun nähtiin tutun sähäkkää Hermestä. Kiekko-Pojat saivat kuitenkin ottelun puolivälissä hyvän vaihteen päälle ja paine siirtyi selvästi vierailijoiden päätyyn. Erän edetessä Hermes alkoi käynnistellä oivallisia hyökkäyksiä ja yhdessä niistä Erik Ahopelto polkaisi läpiajoon. Lehikoinen torjui yrityksen, mutta Ahopellon vanavedessä seurannut Ville Heikkala neppasi terävästi paluukiekosta tilanteeksi 1-2.

Kolmatta erään kului vain yhdeksän sekuntia kun Kiekko-Pojat tulivat tasoihin Verbikin toisella maalilla. Varsinaisella peliajalla ei saatu voittajaa selville, joten edessä oli jatkoaika. Ajassa 61:47 Kiekko-Pojat ratkaisee tarkalla yläkulma-laukauksella. Kiertueen ensimmäiseltä etapilta reppuun yksi piste.

1 – 1 #46 Janne Riihimäki (#8 Juuso Ketola, #11 Samu Koskenkorva)
1 – 2 #84 Ville Heikkala (#14 Erik Ahopelto, #53 Arttu Nevasaari)

Maalissa #90 Kristian Tamminen 8+13+7+2=30