Uutiset

Vauhdikas vääntö kääntyi vieraille – Pisteet matkasivat Vantaalle

Kuva: Sami Mutka

Hermes – Kiekko-Vantaa 1-4

Keskiviikkoilta ja pyhättöön matkasi lohipaidat Vantaalta. Molemmille joukkueille tarjottiin erän puolivälin tienoilla ylivoimat mieheen. Hyvästä kiekon liikeestä huolimatta molemmat päättyivät tuloksettomina. Juuri kun Hermeksen ylivoima päättyi, murtautui “tulipunainen kymppi” Ville Sippala tornadon lailla K-Vantaan puolustusalueelle antaen pyssynsä puhua. Vantaan Tervo torjui, mutta terävän kudin “reboundin” nappasikin Valtteri Meisaari ja sijoitti kiekon kylmästi yläkulman tuntumaan. Erä oli kokonaisuudessaan ns. “rannikolta rannikolle” -kiekkoa ja selkeästi hallitsevaa osapuolta ei noussut.

Toinen erä tarjosi kiihkeää vääntöä jälleen hyvin tasaisissa merkeissä. Peli raivosi paikoitellen hyvinkin pitkissä jaksoissa ilman katkoja. Ajassa 36:45 oli aika K-Vantaan iskeä ja tasoittaa lukemat: Jaakko Kuusiston vahva maalinedustapresenssi ja nosto maalin kattoon. Kolmas erä alkoi Vantaan ylivoimalla toisen erän lopussa hankitun Hermes -jäähyn ansiosta. Vierailijat hyödynsivät tilaisuuden niitaten johtolukemat 1-2. Ajassa 48:58 Vantaan Eemeli Laineen rannelaukaus siniviivalta löytää tiensä Korhosen maalin yläkulmaan ja vieraat vahvistavat johtoaan. Viisi minuuttia ennen loppua Hermes haki ratkaisua ilman maalivahtia Vantaan ollessa alivoimalla. Uhkapeliä jatkettiin myös tuloksettoman ylivoiman jälkeen ja lopulta Vantaan kultakypärä Piipponen vippasi omasta päästään tilanteeksi 1-4. Tämä oli liikaa Hermekselle ja Kiekko-Vantaa hakee kolme pistettä Kokkolasta.

Pisteiden makuun keskiviikkona:
1 – 0 #3 Valtteri Meisaari (#10 Ville Sippala, #25 Samuel Kemppainen)

Putkien välissä #35 Rasmus Korhonen 8+10+5=23 (pois: 54:46-55:34, 56:25-56:31)