Uutiset

Taisteluhenki eli loppuun saakka, mutta Roki kuittasi voiton

Hermes-Roki 3-5

Kuva: Andrea Lindvall

Lauantaina Kokkolaan saapui pisteistä kamppailemaan Rovaniemen Kiekko eli Roki. Ensimmäinen erä oli ex-Hermesläisten juhlaa. Viime kevään komeetta Zdenek Sedlak tykitti kaksi “uunia” kun taas toissakauden ranskalaisvahvistus Gabin Ville viimeisteli yhden ja kunnostautui syöttäjänä Sedlakin kahdessa osumassa. Villen maali syntyi Sedlakin avustamana. Hermes puolestaan sai ylivoimansa tulokselliseksi Erik Ahopellon ratkaisulla. Laukomisen puutteesta ei voinut jumalrintoja syyttää, sillä ensimmäisen erän kudit menivät Hermekselle järisyttävästi 24-9. Silti plakkariin yksi maali ja vieraat taas saivat yhdeksällä laukauksellaan kolme osumaa.

Toisen erän “comeback” sai kolauksen heti kahden minuutin jälkeen kun Hermeksen maalivahti Korhonen sutaisi epäonnekseen kiekosta ohi luistellessaan vastaan kulmaan purettua kiekkoa. Kiekon perään ahnaasti luistellut Roki -hyökkääjä Dolgobyatov nappasi kiekon ja taituroi sen tyhjään maaliin pakkien estelyistä huolimatta. Tämä riitti Korhoselle ja hän teki tilaa putkien väliin Kristian Tammiselle. Ajassa 30:08 Hermes aloitti uuden tulemisen maalatessaan jälleen ylivoimalla. Eemeli Takala runnoi Ahopellon lähettämän kiekon maaliin sähäköin ottein.

Kolmas erä sujui Mestismäisen kiivaasti. Kunnes: Kirjoittaja luuli hetken katsovansa 1990-luvun lauantaiaamujen NHL Weekly -ohjelmaa, jossa muuan toinen numero 10 esitti vastaavia suorituksia. Jos silloin kuvaruudulla vilahti “Russian Rocket” niin nyt se oli Raahen Raketti. Roki jauhoi perusvarmaa ylivoimaa kunnes Ville Sippala ryöstää kiekon oman siniviivan tuntumassa, pistää vaihteen silmään ja painaa punaisena viivana vastustajien ohi sivaltaen kiekon täysin yläkulmaan. Tästä Hermes saa silminnähden “käärmeskeittoa” sisuksiinsa ja todellinen kamppailu voitosta alkoi. Viime hetkien jäähyt tekivät tyhjäksi loppukirin ja Roki osui vielä kahden miehen ylivoimalla. Pisteet siis Rovaniemelle.

Pisteille
1 – 1 #14 Erik Ahopelto (#20 Eemeli Takala, #4 Julius Reini) YV
2 – 4 #20 Eemeli Takala (#14 Erik Ahopelto, #4 Julius Reini) YV
3 – 4 #10 Ville Sippala (#90 Kristian Tamminen) AV

Maalinsuulla #35 Rasmus Korhonen 3+2+0=5 ja #90 Kristian Tamminen 0+6+6=12