Uutiset

Mitään ei ilmaiseksi Keuruun illassa – Rautiainen niittasi jatkoaikavoiton Hermekselle

Keupa HT – Hermes 4–5 JA

Piristysruiskeen keskiviikkona saanut Hermes matkusti perjantaina Keuruulle hakemaan jatkumoa hyvälle vireelleen. Keupa HT pääsi ylivoimalle jo 42 sekunnin pelin jälkeen ja siirtyi johtoon Justus Mikkosen ylivoimamaalilla. Ensimmäistä erää ei selkeästi hallinnut kumpikaan joukkue ja laukauksetkin jakaantuivat varsin tasaisesti 17-18.

Toinen erä ja molemminpuolin vahva kamppailu jatkui siitä mihin edellisessä erässä jäätiin. Erän puolivälissä Hermeksen neloskenttä pisti tuulemaan: reippaan väännön päätteeksi kiekko parinkin legendan “toimistoon”, b-pisteelle, ja Janne Riihimäki lataa tuelta häijyn tykin alakulmaan. Hermes siirtyy johtoon pari minuuttia myöhemmin kummallisella tilanteella, jossa ahnaasti maalille hyökyvät pelaajat pomputtavat kiekkoa, joka päätyy verkon perukoille. Maalia tutkittiin hartaasti ja tultiin lopputulokseen, että maalivahti oman pelaajansa avustuksella “tumpeloi” pelivälineen maaliin. Kuittaus seurasi 13 sekunnin kuluttua Hermes- kannattajille tutun Sampo Paulaharjun toimesta. Keupan kolmas maali ei jätä jossitteluja: Atro Leppänen murtautuu maalintekopaikkaan hyökkäyspäässä ja lataa tarkan vedon yläkulmaan, täysin putken alle.

Hermeksen Erik Ahopelto tasoittaa kolmannen erän viidennellä minuutilla. Seuraavaksi ajassa 49:46 murtautuu Keupan hyökkäysalueelle Ville Sippala, joka ei kysele vaan laukoo. Ja laukookin terävästi suoraan alakulmaan sekä jumalrinnat johtoon. Kuittaus seuraa jälleen ja Keupan Justus Mikkonen tasoittaa puntit illan toisellaan. Tulikiven katkuisen ottelun 60 minuuttia täyttyi ilman lisämaaleja ja seurasi jatkoaika.

Jatkoaikaa tähteellä pari minuuttia ja Hermeksen Juuso Ketola antaa varsinainen “ässän” eli napakan pystysyötön suoraan hyökkäys-suuntaan kiitävän Juha Rautiaisen lapaan. Rautiainen läpi, kylmä sijoitus ohi Keupan Parkkisen ja kaksi pistettä Hermeksen matkaan.

Pisteet Keuruun jääpalatsissa:
1 – 1 #46 Janne Riihimäki (#88 Valerii Rykov)
1 – 2 #27 Arttu Lausniemi (#16 Topias Liljamo, #11 Samu Koskenkorva) VT
3 – 3 #14 Erik Ahopelto (#16 Topias Liljamo, #52 Heikki Harju)
3 – 4 #10 Ville Sippala (#25 Samuel Kemppainen) YV
4 – 5 #17 Juha Rautiainen (#8 Juuso Ketola) VM

Maalissa #90 Kristian Tamminen 8+10+8+1=27