Uutiset

Kiekko-Espoo nurin säkenöivällä esityksellä – valmentaja poikoselle voitokas debyytti

Kuva: Sami Mutka

Hermes – Kiekko-Espoo 5–1

Keskiviikkona Kokkolan Hermes kohtasi kotikaukalossaan Kiekko-Espoon. Tasaviisikoin joukkueet näyttäytyivät varsin tasavahvoina, eteenkin pelin temmon osalta. Ensimmäinen erä muistutti jopa taalakaukaloiden menoa nopeine pelinkääntöineen. Vauhti ja tunne kostautui espoolaisille parinkymmenen sekunnin välein tulleina jäähyinä. Jumalrinnat siis aluksi kahden miehen ylivoimalle, jota seurasi tavanomaisempi 5 vs 4. Hermes hyödynsi annetun tilaisuuden täydellisesti: Aluksi Juuso Ketola rankaisee vihaisella piiskalla ja seuraavassa pyörityksessä Ville Sippala siirtää limpun uuniin maalin edustalta.

Hermes lähtee toiseen erään alivoimaisena ja tämän tilaisuuden taas hyödyntää Espoo. Noin minuutti erän alusta ja Matias Laaksonen kaventaa tilanteeksi 2-1. Ajassa 24:47 sähäkkä paine Kiekko-Espoon päässä, Julius Reini lähettää ilmavan kiekon b-pisteen tuntumasta maalille ja Heikki “Harjunheikki” Harjun onnistuu ohjata isännät jälleen kahden maalin karkumatkalle. Hermeksen intensiivisyys ja kiekoista kamppailu oli hiveltävää katseltavaa. Juurikin tämä tuotti isäntien neljännen osuman: Arttu Nevasaari riistää kiekon maalin takaa ja loisto-syötön siivittämänä Veeti Lehmuskallio puttaa ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Viimeiseen erään Hermes luisteli samalla raivoisalla taisteluilmeellä. Lisäksi joukkue onnistui myös maltilla hallitsemaan kiekkoa ja punapaitaisella joukkueella ei näyttänyt olevan hädän päivää. Peli oli jo rauhoittua suvantovaiheeseen, kunnes Veeti Lehmuskellio on toistamiseen mies paikallaan ja sivaltaa tarkan “laserin” alakulmaan. Loppua kohti espoolaisten eväät oli syöty ja Hermes voittaa vahvalla esityksellä. Lehmuskallion illan kruunaa valinta parhaaksi pelaajaksi. Kelpo ilta myös Hermeksen päävalmentajana debytoineelle Tuukka Poikoselle.

Pisteet pyhätön illassa:
1 – 0 #8 Juuso Ketola (#14 Erik Ahopelto, #4 Julius Reini) YV2
2 – 0 #10 Ville Sippala (#27 Arttu Lausniemi, #52 Heikki Harju) YV
3 – 1 #52 Heikki Harju (#4 Julius Reini, #8 Juuso Ketola)
4 – 1 #77 Veeti Lehmuskallio (#53 Arttu Nevasaari)
5 – 1 #77 Veeti Lehmuskallio (#17 Juha Rautiainen, #3 Valtteri Meisaari)

Maalissa #90 Kristian Tamminen 9+4+4=17