Uutiset

Hurja taistelu päättyi Peli-Karhujen kaatoon

Kuva: Sami Mutka

Hermes – IPK 4–2

Tiistaina nousuvireinen Hermes lähti mittelemään pisteistä Kaarlelankadun pyhättöön saapuneen Iisalmen IPK:n kanssa. Ensimmäinessä erässä vierasjoukkue paineisti Hermestä hanakammin, mutta muutama vaarallinen paikka siunaantui myös iisalmelaisten päähän. Ensimmäisen maalin tekee IPK Oliver Kapasen haistaessa Juho Korhosen maalin kulmalta. Tästä kolmisen minuuttia ja Hermes kuittaa. Eemeli Takala tarjoilee jalkojensä välistä maalin eteen liukuneelle Ahopellolle maukkaan syötön, josta viiksekäs kultakypärä sijoittaa tutun kylmästi kiekon räpyläkäden yli maaliin.

IPK rokottaa toisen erän seitsemännellä minuutilla Hermestä joukkuerangaistuksesta. Kunnes seuraa kuin toisinto viime kauden pudotuspeleistä: Takalan oivallisesta syötöstä Valtteri Meisaari naulaa terävästi Kaarlelankadun puoleiselta b-pisteeltä lukemiksi 2-2 ja viimeistelee suorituksen tutulla “jouskari” -tuuletuksella.

Kolmas erä ehti vanheta hieman reilun neljä minuuttia kun Hermes ylivoimalle. Kuviot saadaan pyörimään ja lopulta Ville Sippala siirtää Jumalrinnat ottelussa ensi kertaa johtoon. Piinaavia minuutteja elettiin aina viimeisille hetkille asti kun IPK haki tasoitusta erittäin voimakkaasti. Jännitys laukeaa hetkeksi kun ajassa 57:50 Heikki “Harjunheikki” Harju nostaa Arttu Lausniemen tarjoilusta tärkeän maalin. Loppuminuutit punanutut taistelivat hyvällä sykkeellä ja maalivahti Korhonen hoiti loput kelpo otteillaan.

Pisteille tiistaina:
1 – 1 #14 Erik Ahopelto (#16 Topias Liljamo, #20 Eemeli Takala)
2 – 2 #3 Valtteri Meisaari (#20 Eemeli Takala, #10 Ville Sippala)
3 – 2 #10 Ville Sippala (#8 Juuso Ketola, #11 Samu Koskenkorva) YV VM
4 – 2 #52 Heikki Harju (#27 Arttu Lausniemi, #11 Samu Koskenkorva) SR

Maalin suulla #35 Rasmus Korhonen 4+13+4=21