Uutiset

Hermes voittojen tiellä – kiekko-pojat kylvetettiin kokkolassa

Kuva: Andrea Lindvall

Hermes – Kiekko-Pojat 5–1

Lauantaina Hermes kohtasi kotonaan Joensuun Kiekko-Pojat. Ensimmäiset kuusi minuuttia mentiin enemmän tai vähemmän kiekko-poikien komennossa, mutta sitten iski kiekko-jumalien salama. Hermeksen ensimmäinen kunnollinen paine vastustajan päässä ja Heikki Harju veivaa maalin edustalta laatan maaliin. Pelikellosta kului ainoastaan 13 sekuntia kun taas jyrähtää: Kulta -kypärä Ahopelto painoi kiekon kanssa alueelle, syöttö laitaan, nopea palautus, hyvä “screeni” maalin edessä ja tyly siirto maaliin. Lisää oli luvassa: Erää ehdittiin tahkota miltei 18 minuuttia kun Wiljami Myllylä kaivoi kiekon kulmasta syöttäen napakasti Ketolalle, joka latasi vihaisesti “vastapalloon” ja kiekko luotisuoraan etukulmasta sisään. Aivan erän päätteksi nähtiin vielä Kiekko-Poikien kavennus. Elmeri Laakso purkaa kiekon omalta siniviivaltaan lyöntilaulauksella ja maalivahtia kohti viilettänyt peliväline uppoaakin verkkoon.

Toisessa erässä epätavallisten maalien saldot tasoittuvat kun Hermes saa omansa. Puolustaja Ketola saa illan toisen osumansa sutaisemalla kaarevan “heiton” maalia kohti ja kuinka ollakaan kiekko on maalissa. Hermekselle tarjottiin vielä mahdollisuutta lisätä johtoa Joel Kerkkäsen taklatessaan itsensä ns.”isoista ovista” ulos. Viisi minuuttia ylivoimaa kuitenkin kuluu ilman vaarallisia tilanteita. Ajassa 37:51 perjantain sankari Juha Rautiainen saa kiekon maalin taakse ja nopeasti kääntäen ohittaa maalivahti Tammen jo viidennen kerran. Kolmannessa erässä maaleja ei nähty ja Jumalrintojen nousukiito saa jatkoa kolmannella perättäisellä voitolla.

Pisteille Pyhätön illassa:
1 – 0 #52 Heikki Harju (#8 Juuso Ketola, #16 Topias Liljamo)
2 – 0 #14 Erik Ahopelto (#20 Eemeli Takala)
3 – 0 #8 Juuso Ketola (#12 Wiljami Myllylä)
4 – 1 #8 Juuso Ketola (#52 Heikki Harju, #46 Janne Riihimäki)
5 – 1 #17 Juha Rautiainen (#53 Arttu Nevasaari, #77 Veeti Lehmuskallio)

Tolppien välissä #35 Rasmus Korhonen 7+13+10=30