Uutiset

Hermes jyräsi Sapkon “pyhätössä” – Korhoselle nollapeli vakuuttavilla otteilla

Hermes-Sapko 3–0

Erikois-ilta Kokkolan pyhätössä ja vastassa “Pässipaidat” Savonlinnasta eli perinteikäs Sapko. Molemmilla joukkueilla repussa vaihtelevaa menestystä edellisistä otteluista: Sapko oli ajanut vuoristorataa ottaen vuorotellen voittoja sekä tappioita, kun taas Hermes otti vastaavat ryppäissä eli ensin voittoputki ja päälle pari perättäistä tappiota. Pelistä pelattu seitsemän minuuttia kun Ville Heikkala viilettää hyökkäysalueelle ja pyssyttää vauhdissa taka-yläkulmaan johto-osuman 1-0. Erässä nähtiin Hermeksen ylivoima, jossa miehet liikkuvat mallikkaasti, mutta laukauksia olisi Sapko -rysälle suonut syntyvän enemmän.

Toista erää oli pelattu reilut viisi minuuttia kun jumalrinnat joutuivat alivoimalle Liljamon kampitus -rikkeestä. Vieraat saivat luotua vaarallisia tilanteita, kunnes Hermes ottaa kiekonhallinnan. Samu Koskenkorva antaa terävän pystysyötön Eemeli Takalalle hyökkäyspään siniviivan tietämille. Takala liukuu maltilla, sihtaa ja ampuu alakulmaan lukemiksi 2-0. Toisessa erässä koetaan ns. “änärimomentti” maalivahti Korhosen toimesta. Arizona Coyotes -varaus Korhonen venyttää akrobaattisesti tolpalta tolpalle kopaten kiekon hanskaansa ja torjuen varman maalin.

Kolmannen erän ehkä dramaattisin hetki koettiin Sapkon Nagyn päästessä nenätysten Korhosen kanssa, mutta laukaus viuhui roimasti plekseille. Sapko aloitti uhkapelin ilman maalivahtia kolme minuuttia ennen loppua. Arttu Lausniemi päätti savonlinnalaisten haaveet ajassa 59:17 sijoittamalla kiekon tyhjään maaliin. Ottelun hahmo Markus Korhonen kirjauttaa tyylipuhtaan nollapelin, ansaitusti.

Pisteitä Hockey Festissä tekivät:
1 – 0 #84 Ville Heikkala (#53 Arttu Nevasaari, #92 Nikita Mateiko)
2 – 0 #20 Eemeli Takala (#11 Samu Koskenkorva, #8 Juuso Ketola) AV
3 – 0 #27 Arttu Lausniemi (#10 Ville Sippala, #11 Samu Koskenkorva) TM

Maalin suulla #35 Rasmus Korhonen 6+8+4=18