Uutiset

Päädystä päätyyn ajoittain vailla suuntaa – voittolaukaukset kooveelle

Hermes – KOOVEE 3-4 VL

Tiistai iltana Kokkolassa kohtasivat samaan kohtaan sarjataulukossa sijoittuneet jääkiekkoseurat Kokkolan Hermes ja Tampereen KOOVEE. Maalinteon korkkasi kotijoukkue jo 24 sekunnin pelin jälkeen Harjun Heikin toimesta, mutta vierailijan tasoitus seurasi kolmen minuutin kuluttua. Kahdessa ensimmäisessä erässä Hermes saa neljä rangaistusta tuloksena ainoastaan KOOVEEn alivoimamaali. Tamperelais johdossa toiseen erään, mutta tällä kertaa kuittaa Hermes ja Heikki Harju illan toisellaan. Kultakypärä Ahopelto tällää Hermekselle johtoaseman erän puolivälissä, mutta viimeisellä minutiilla KOOVEE vielä tasoittaa puntit 3-3. Molemmat joukkueet saivat vuorollaan hyviä jaksoja pelin aaltoillessa päädystä toiseen. Ottelua leimasi ensimmäisestä erästä lähtien sekavuus, joka jatkui myös toiseen. Tähän ehkä syynä tärkeiden pisteiden nälkä, joka näyttäytyi ajoittain pienoisena ylilatautumisena.

Kolmas erä oli täynnä tasaista punnertamista. Vaarallisimmasta tilanteesta vastasi Hermes, kun Harjun Heikki oli lähellä viimeistellä kolmantensa. Varsinaisella peliajalla ei ratkaisuja, joten oli aika jatkoajan. Hermekselle lyödään voiton avaimet käteen kun vierailija ottaa jäähyn n. kaksi minuuttia ennen jatkoerän loppua, mutta maalia ei synny ja on voittolaukauksien vuoro. “Pilkkujen” kuninkaaksi kruunataan KOOVEE – yksi piste Hermekselle.

Pisteet:
1 – 0 #52 Heikki Harju (#6 Akseli Karjalainen, #14 Erik Ahopelto)
2 – 2 #52 Heikki Harju (#14 Erik Ahopelto, #4 Julius Reini)
3 – 2 #14 Erik Ahopelto (#20 Eemeli Takala)

Maalilla #30 Joel Blomqvist 1+7+4+0=12