Uutiset

Kajaanin Hokki haki pisteet selkein lukemin

Hermes–Hokki 0–5

Poikkeustila luo poikkeuksellisia tilanteita. Illan otteluun Hermes luistelutti todellisen “Young Guns”-tyyppisen kokoonpanon. Koronaviruksen piinaman kotijoukkeen avuksi riensi koko joukko Porin Ässien U20 -joukkueen pelaajia. Hermes tuli askiin sähköisenä. Ajassa 06:32 Hokin Anton Troshin kiinnipitämisestä istunnolle. Tämä ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta “Nuorilta pyssyiltä” saatiin melkoinen myrskyvaroitus: Vain huono tuuri esti maalin syntymisen, sillä siihen malliin raivosi punainen hurrikaani Hokin päädyssä. Joka kerta jäällä ollessaan nuoriso sähköisti tunnelmaa, esimerkiksi Hokki-malille lähti pariin otteeseen Laineen ja Ovetckinin toimistosta varsin pirtsakat terveiset. Hokillakin oli hetkensä, mutta Hermeksen pommitus näkyi erän laukaisutilastoissa. Laukaukset Hermeksen hyväksi 21-10.

Hokki aloitti maalaamisen toisessa erässä ajassa 23:48 kun Jesper Henrikson sijoitti lätyn maskin takaa alakulmaan. Lähes seitsemän minuuttia toista erää takana ja Hermeksen Meisaari poistui isoista ovista selkätaklauksen johdosta. Hokille siis siunaantui viisi minuuttia ylivoimapeliä ja tuloksena kaksi maalia. Edellä mainitusta muodostui selkeä pelin käännekohta, jota Hermeksen oli vaikea kumota. Sähäkästä yrittämisestä huolimatta.

Hermes aloitti pelaamisen ilman maalivahtia jo viisi minuuttia ennen loppua. Ajassa 57:22 Hokin kultakypärä Oskari Siiki sai kiekon keskialueella ja teki lukemiksi 0-4. Jesse Niskanen viimeisteli vielä viimeisellä minuutilla lukemat selvemmiksi ja Hermeksen oli tyytyminen nollaan pisteeseen.

Maalissa #35 Rasmus Korhonen 6+10+6=22 (pois: 55:02-55:35, 56:00-57:22)