Uutiset

Yksi piste tulikiven katkuisesta ottelusta

Hermes – K-Espoo 2–3 VL

Jumalrinnat lähtivät hakemaan hyvitystä edellisen pelin tappiolle kivikovan Kiekko-Espoon kustannuksella. Peli alkoi laidat ja tyrät ryskyen, nimittäin molemmat osapuolet iskivät toisiinsa varsin fyysisesti. Vauhti tuntui kiihtyvän jokseenkin eksponentiaalisesti ja sehän lupasi tunnetusti maan viihdyttävintä lätkää. Ensimmäinen erä tarjosi hyvää ja intensiivistä liikettä. Siihen nähden kuitenkin lauottiin melko säästeliäästi, sillä laukaukset jakaantuivat lukemin 6-6.

Toisessa erässä toteutui täydellisesti ensimmäisen erän lupaus viihdyttävyydestä: Niittejä, maaleja ja nyrkkejä. Puolivälissä Hermeksen Karjalaisen raju peliliike tuomitaan pään tai niskan alueelle kohdistuvana taklauksena tuloksena 5+20 minuuttia rangaistuspenkkiä. Kiekko-Espoo ei erehtynyt saadessaa ruhtinaallisesti aikaa leipoa osumaa ja teki kaksi maalia ylivoimallaan. Kolme minuuttia ennen loppua heiluivat nyrkit: Kultakypärä Takala ja K-Espoon Jürgens tanssivat itsensä rangaistusaitioon ja lopulta ulos. Pukukoppimaalista vastasi Hermeksen Santeri Seppälä ensimmäisellä Mestis-maalillaan. Maali noudatti kaavaa “kiekko maalille ja asioita tapahtuu”. Seppälä lähetti kiekon maalia kohti ja polvilleen torjuntaan asettunut veskari Lampinen onnistui ohjaamaan kiekon verkon perukoille.

Hermes näytti syttyvän ilmiliekkeihin edellisen erän tapahtumista, sillä kolmannen erän alkupuoliskolla vieraiden oli äärimmäisen vaikea käynnistää peliään. Ajassa 47:51 Hermes ylivoimalla ja “Le Kapitan” Valtteri Hotakainen ohjaa elämänsä ohjauksen ylähyllylle. Kihelmöivä ottelu kihelmöi aina viimeiselle minuutille kun Herralan puolittainen läpiajo estetään ja Espoolle kaksiminuuttinen. Hermes saa luotua kaksi huippumaalipaikkaa, mutta kiekko ei pompi suotuisasta ja lopulta mennään jatkoajalle. Voittaja ei selviä jatkoajalla, mutta loppujen lopuksi voittolaukaukset menevät Espoolle.

Pisteet:
1 – 2 #39 Santeri Seppälä (#22 Erno Räisänen)
2 – 2 #21 Valtteri Hotakainen (#17 Juha Rautiainen, #4 Julius Reini) YV

Maalissa #35 Rasmus Korhonen 4+8+1+0=13