Uutiset

Voitokas paluu kaukaloon – Hermes kamppaili lopulta pisteet kotiin

Hermes – Keupa HT 5-3

Takasin askiin! Suureksi osaksi tervehtymään päässyt Hermes kohtasi Keuruun Keupa HT:n Kokkolan illassa. Vain kaksi minuuttia ottelua takana ja maalinteon aloittaa Keupa. Aloituksen jälkeinen, vihainen, “One-timer” siniviivalta kiitään verkkoon luotisuoraan ja Tamminen on voimaton. Lujasti karvanneet vierailijat eivät juurikaan antaneet tilaa kotijoukkueelle. Kiivas yrittäminen poiki Keupalle puolittaisen läpiajon ja Jere Helenius ei erehtynyt vaan veivasi tilanteeksi 0-2. Ensimmäisen erän esityksen pelastaa Heikki “Harjunheikki” Harju Ville Sippalan maukkaasta syötöstä. Sippalan suoritus oli vaikka vertaa: Suoraviivaisena kiitäjänä tunnettu Sippala kertoo ruumiin kielellään kiertävänsä maalin, mutta siirtääkin mennessään lätyn maalin takaa täysin vartioimattomalle Harjulle. Vipuun meni koko Keupa HT maalivahtia myöten ja Harjulla oli edessään täysin avonainen maali.

Hermes tuli selkeästi sähköisempänä toiseen erään ja ensimmäiseen neljään minuuttiin mahtui kaksi piirun verran kadotettua maalipaikkaa. Puoliväliä vallitsi hieman sekava vaihe, jossa molemmat joukkueet hakivat uomiaan. Ajassa 31:39 oli vuorostaan Arttu Nevasaaren vuoro kikkailla maalin takana ruokkien maalin edustalle liukuneen Lausniemen. Siitä vain kaksi minuuttia ja Keupa HT hyödyntää ylivoimansa siirtyen uudelleen johtoon.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet kilvoittelivat kiekkokontrollista kummankaan sitä täysin lunastamatta. Työteliään, mutta tasapaksun vaiheen päättää jumalrintojen Erik Ahopelto röyhkeällä sivalluksella ja lukemat tasan 3-3. Hermes-paine tekee tehtävänsä ja ajassa 57:11 Keupan Mustonen jäähylle pelin viivyttämisestä. Hermes ei hyödynnä tätä etsikkoaikaansa, mutta sen jälkitilanteen kylläkin. Ajassa 59:31 runnoo Heikki Harju illan toisensa hurjan huudon saattelemana. Keupa HT:n uhkapelin ilman maalivahtia päättää “tulipunainen kymppi” Ville Sippala ja Hermes kairaa täyden pistelastin Kokkolaan.

Pisteet pyhätön illassa:
1 – 2 #52 Heikki Harju (#10 Ville Sippala, #14 Erik Ahopelto)
2 – 2 #27 Arttu Lausniemi (#53 Arttu Nevasaari, #17 Juha Rautiainen)
3 – 3 #14 Erik Ahopelto (#10 Ville Sippala, #26 Juho Juvonen) SR
4 – 3 #52 Heikki Harju (#14 Erik Ahopelto, #8 Juuso Ketola) VM
5 – 3 #10 Ville Sippala (#14 Erik Ahopelto) TM

Tolppien välissä #90 Kristian Tamminen 3+9+11=23