Uutiset

Tampereelta täydet pisteet – ottelusta kehkeytyi piinaava näytelmä

KOOVEE – Hermes 3-4

Myyttisellä Hakametsällä, jonka seinät ovat todistaneet puolivuosisataa suomalaista jääkiekkohistoriaa, on nyt uusi isäntä. Mollivoittoisesti syksyn pelannut KOOVEE sai vieraakseen kiekko-jumalat, joiden otteet ovat olleet melkolailla “jiirissä”, mutta tulos on karttanut kokkolalaisia.

Ajassa 11:55 KOOVEE huseerasi kiekon maalin, mutta kiekon ohella lensi niin ikään Korhosen maski verkon perukoille. Tilanne meni yläkerran tarkistukseen ja palasi takaisin hyväksyttynä maalina, sillä härintä ei tapahtunut tamperelaisten toimesta. Maalin edustan väännössä Hermeksen oma puolustaja lusikoi naamarin pois sjoiltaan. Ottelun 16. minuutilla Aleksi Matinmikko lähetti kiekon “siniseltä” ja pisteputkessa roihuava Eemeli Takala ohjasi maagisesti tilanteeksi 1-1.

Hermeksen Juvonen sai tovin pohdinnan jälkeen 2+10 min rangaistuksen laitataklauksesta. Rangaistus tuomittiin jälkijättöisesti, sillä tilanne oli varsin pehmeä, mutta KOOVEEN pelaaja liukui päistikkaa kohti laitaa jääden makaamaan kentän pintaan.

Seuraava osuma oli Arttujen taikaa. Lausniemi tarjoili maltilla ja Arttu Nevasaaren ääntä nopeammalla piiskalla Hermes siirtyi 1-2 johtoon. Rynnistys ei jäänyt siihen: maalien makuun päästyään jumalrinnat neppailivat, Matinmikkon, Nykäsen ja Ahopellon yhteistyöllä, välittömästi tilanteeksi 1-3. Kelta-puna-musta selkä notkui jo pahaenteisesti kun ajassa 32:12 vieraat löivät taululle kylmät 1-4. KOOVEE maalivahti Piiroinen jähmettyi tilanteen päätteeksi torjunta-asentoon luullen kiekon olleen turvassa allaan, mutta Nevasaari kirnusi tarmolla ja työllä lätkän verkkoihin. Neljällä viimeisellä minuutilla Korhonen väläytti Arizonaankin kelpaavan torjunnan sukeltaessaan sulavasti liikkuneen kiekon eteen sivuttaisliikkeessä. Toisen erän lopulla Hermes päästää KOOVEEn alivoimalla läpijoon ja Iso-Mustajärvi kaventaa 2-4.

Kolmanteen erään tuli ahnas KOOVEE hakien kiivaasti lisämaaleja. Hermes siirtyi selkeästi pelaamaan johtoasemassa mm. tukahduttaen jämäkästi tamperelaisten ylivoiman. KOOVEE ei hellittänyt ja ajassa 52:50 Valtteri Ilomäki teki ottelusta sähköisen vippaamalla kiekon suman läpi maaliin. Isännät saivat silminnähden kärmeskeittoa suoniinsa ja paine kasvoi kasvamistaan. Tuskaa ei helpottanut Reinin ottama estämisrangaistus 57:30. Piinavat minuutit kuluivat vääjäämättä pois pelikellosta ja Hermes onistui nappaamaan täydet pisteet Hakametsästä.

Pisteet Tampereella:
1 – 1 #20 Eemeli Takala (#92 Aleksi Matinmikko)
1 – 2 #53 Arttu Nevasaari (#27 Arttu Lausniemi, #17 Juha Rautiainen)
1 – 3 #14 Erik Ahopelto (#13 Juuso Nykänen, #92 Aleksi Matinmikko)
1 – 4 #53 Arttu Nevasaari (#52 Heikki Harju, #4 Julius Reini) YV

Maalissa #35 Rasmus Korhonen 5+7+9=21