Uutiset

Rollon väki pisteille pyhätössä

Hermes – Roki 3-4

Hyvän taisteluilmeen edellisessä ottelussaan omannut Kokkolan Hermes otti kotonaan vastaan Rovaniemen Rokin. Paineistukset vaihtelivat erän alussa puolin ja toisin. Kiekko kimpoilee Hermes maalin edessä ja ottelun ensimmäisestä vastaa Roki ajassa 08:13. Punanutuilla oli nähtävissä pelin avaamisen tahmeutta ja Rollon väki taas loi painetta. Kellossa 10:54 kun tuttu tandemi, syöttökuningas Ahopelto ja Maalikuningas Takala, tuovat Hermeksen rinnalle. Kaksikko liukuu viileästi keskialualueelta hyökkäyspäähän, Ahopelto malttaa juuri oikean hetken, kiekko vaihtaa omistajaa ja Takala viimeistelee. Viisi minuuttia erää tähteellä ja Roki jälleen johtoon Eppu Karuvaaran illan toisella. Maalin edusta -miekkailun tuoksinnassa Karuvaaran löytää juuri kiekon mentävän rakosen.

Toisen erän alkumetreillä maalivahti Tamminen pysäytti puolittaisen läpiajon ja sitä seuranneen jatkotilanteen. Sitä seuranneessa taistelutilanteessa Roki onnistuu kolmatta kertaa. Asialla kahden edellisen maalin takana ollut kolmos-kenttä ja Karuvaaran hatullinen on valmis. Ajassa 27:44 ex-Hermes ketju Kivinen-Ville-Sedlak vie Rokin jo kolmen maalin karkumatkalle. Tämä riitti Kristian Tammiselle ja putkien väliin siirtyi Rasmus Korhonen. Erän loppupuolella tapahtuu: ensin Hermeksen Juho Saikkonen lanataan jään pintaan hurjan näköisesti, peli ei tästä pysähdy vaan raivoaa kohti Roki maalia ja raaka tuulettaja Valtteri Meisaari saa aihetta raa’alle tuuletukselle kiskaistessaan kavennuksen 2-4.

Ajoittain sekava kolmas erä kului puoliväliin saakka Hermeksen kannalta ehkä liiankin leppoisasti. Rovaniemeläiset pyrkivät pelaamaan säästeliäästi johtoasemassaan, lähinnä puolustaen tiiviisti. Tämä järjestelyn mursi “tulipunainen kymppi” Ville Sippala veivaamalla tyylipuhtaan ns. vanhanaikaisen. Ajassa 58:37 Korhonen sisään ja uhkapeli kuudella pelaajalla alkaa. Ei toivottua tulosta loppuminuuteilla, joten ei pisteitäkään torstai-illassa.

Pisteet torstaina:
1 – 1 #20 Eemeli Takala (#14 Erik Ahopelto, #10 Ville Sippala)
2 – 4 #3 Valtteri Meisaari
3 – 4 #10 Ville Sippala (#22 Erno Räisänen, #92 Juho Saikkonen)

Maalilla #90 Kristian Tamminen 8+6+0=14 ja #35 Rasmus Korhonen 0+1+8=9 (pois: 58:37-60:00)