Uutiset

IPK ja Hermes iskivät kuin miljoona volttia – Täysi pistelasti Kokkolaan

IPK-Hermes 0-3

Kokkolan Hermes matkusti tiistaina Iisalmeen kohtaamaan Peli-Karhut. Varsin tasainen ensimmäinen erä tarjosi Hermekselle kaksi ylivoimamahdollisuutta ja IPK:lle yhden. Erän tasaisuudesta kielivät laukaukset, jotka jakaantuivat 12-11 ja torjunnat 9-9.

Toisen erän alussa Hermes istui jäähypenkillä kolmen miehen voimin. Hermes tappoi sähäkästi niin kahden kuin yhden miehen perättäiset alivoimat. Puolivälin paikkeilla Hermes jatkoi jäähyilyä, mutta IPK ei pystynyt hyödyntämään mahdollisuutta. Syynä tähän Hermeksen kiitettävän aktiivinen alivoimanelikko. Perättäiset ylivoimat kuitenkin lietsoivat Peli-Karhut vyörymään hurjiin hyökkäyksiin ja paikoin peli näyttäytyi isäntien hallintana. Hermes toipui mainiosti ja järjesti erän edetessä vähintäänkin yhtä tulisia tapahtumia omaan hyökkäyspäähänsä. Erän kaksi viimeistä minuuttia jumalrinnat viettivät jälleen kahden miehen alivoimalla: Reini kampituksesta ja Herrala valmentaja Härkälän kielenkäytöstä. Kristian Tamminen tolppien välissä otti joukkueen harteilleen ja teki tyhjäksi kaikki IPK:n, varmatkin, maalipaikat.

Kolmannen erän Hermes joutui aloittamaan vielä kolmella kenttäpelaajalla, mutta jälleen antaumuksellisen alivoimapeli teki iisalmelaisten yritykset tyhjiksi. Sitten tapahtuu kiekonriisto hyökkäysalueella ja kapteeni Hotakainen täräyttää tiukkaakin tiukemmassa olleen ottelun ensimmäisen maalin. Hermes pääsi vihdoin testaamaan ensimmäistä kertaa ylivoimaa, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta se ei kantanut hedelmää. Erää tähteellä seitsemisen minuuttia kun Ville Sippala saa maalivahti Porterin pudottaman irtokiekon ja kääntää rystyltä äärimmäisen tärkeän osuman. Kupletin juoneen sopien Hermes tappaa vielä yhden jäähyn. Viimeisen niitin ottelulle saa kunnian niitata kapteeni Hotakainen tyhjään maaliin reippaiden tuuletusten kera. Mainitsematta ei saa jäädä uskomattoman illan urakoinut maalivahti Tamminen, joka pokkasi täysin ansaitusti pelin palkinnon ja nollapelin. Taisteluilmeestä sietäisi myös palkita koko Hermes -joukkueen: Raivokasta taistelua alusta loppuun ja kahdeksan tapettua jäähyä.

Mestiksen tulospalvelun tyssätessä toiseen erään tilastoja ei pystytä tällä erää toimittamaan.