Uutiset

Tappio Rovaniemellä – “maalin peli” kääntyi isännille

ROKI – HERMES 5-2

Napapiirille matkasi tällä kertaa kompakti iskujoukko nimittäin sairastupa ja Liiga-seurat olivat verottaneet jumalrinta-kokoonpanoa entisestään. Nyt sotureita riitti vain kolmeen kentälliseen. Toisaalta tilanne ei ole Hermeksen menoa haitannut, sillä ryhmä viilettää hyvässä vireessä ja voittoja on kertynyt viimeisestä kuudesta ottelusta varsin mukavasti; viisi kappaletta. Isäntä Roki sen sijaan oli kolmen ottelun tappioputkessa ja vastaavasti rovaniemeläisten kuudesta viimeisestä kamppailusta oli reppuun jäänyt kaksi voittoa.

Alussa kiekkoa piti Hermes ollen isäntiä selvästi offensiivisempi osapuoli. Hermes pääsi sisään Rokin alueelle hyvinkin vaivattomasti. Oli vain ajan kysymys milloin isännät rikkovat omassa päässään ja ison rangaistuksen hankki lopulta Rokin Aleksi Kenttämaa laitataklauksesta. Hermes ei onnistunut ylivoimalla, mukiin menevää ylivoimaa vaivasi laukausten puute. Roki kuitenkin vastasi ensimmäisestä maalista tulittaen kohti maalin edustalla vellonutta sekavaa sumppua. Roki sai osumasta bensaa ja latoi samalla minuutilla toisen kultakypärä Tiihosen toimesta. Maaleja seurasi todellinen Roki-pesukone, jossa vierailija oli ns. “köysissä”. Hetken paineistuksen jälkeen Hermes kuitenkin vastasi tuleen tulella eli jatkoi ennakkoluulottomalla hyökkäyspelillä. Vierasmaaleja ei syntynyt ja ensimmäinen erä Rokille 2-0.

Hermes sai toisen ylivoimansa pian toisen erän alkuun, mutta sekin kului vailla täysosumaa. Yleisesti Hermes järjesti ns. “hyviä ralleja” isäntien päädyssä, mutta Roki oli ottanut agressiivisen asenteen peliin ja piti siitä tiukasti kiinni. Roki sai vuorostaan käyttää ylivoimapeliään, mutta tavoiteltu tulos osoittautuikin päinvastaiseksi. Erik Ahopelto latasi tyylipuhtaan alivoimaosuman Vilho Heikkisen taakse. Maali oli hyvä esimerkki jo moneen kertaan mainitusta Hermeksen ennakkoluulottomasta hyökkäysasenteesta. Kiekko saatiin pois omasta boksista, mutta siihen ei tyydytty vaan taistelu jatkui keskialueella. Takalan menestyksekkäällä tuella Ahopelto kairasi tiensä aina vastustajan maalille kuin nuori Lanny McDonald konsanaan. Rokille tarjottiin kuskin paikkaa kuin tarjottimella, mutta Julius Reini söi kiekkoa kahden miehen ylivoimalla kuin “never before” tehden vastustajan yritykset tyhjiksi. Loppuerä sujui melko pirteällä otteella ja jumalaisesta “pukkariosumasta” vastasi Eemeli Takala omalla ratkaisullaan Hermekselle avautuneen 3-1 hyökkäyksen päätteeksi.

Kolmannessa erässä Hermes siirtyi pelaamaan astetta säästeliäämmin, joka näkyi hienoisena Rokin hallintana. Ensimmäinen kymppi oli silkkaa säpinää ja vaarallisia tilanteita luotiin molempien joukkueiden toimesta. Huimassa vireessä olevan, ex-Hermes, Miika Tiihosen vahvan yksilösuoritus toi Rokille käänteen tekevän 3-2 johto-osuman. Hermes vielä uhkapelasi ilman maalivahtia kolmella viimeisellä minuutilla, mutta rupeama sai nopean lopun kun Rokin Järvelä tuikkasi kiekon tyhjään rysään. Hetkeä myöhemmin sama hanu tuikkasi vielä samanlaisen tyhjiin, joten Hermeksen oli lähteminen maajoukkuetauolle tappio niskassaan.

Pisteet:
2 – 1 #14 Erik Ahopelto (#46 Eemeli Takala, #3 Valtteri Meisaari) AV
2 – 2 #46 Eemeli Takala

Maalilla #90 Kristian Tamminen 10+6+5=21 (pois: 57:15-57:23, 58:03-60:00)