Uutiset

Takalan hatullinen ja vakuuttava Keteli – Voitokkaan illan resepti

Hermes – TuTo Hockey 4-1

Arkitorstai ja pannulla divariklassikko. Tällä viitataan kahteen perinteikkääseen seuraan, jotka ovat iskeneet yhteen maan toiseksi ylimmällä sarjatasolla jo vuosikymmeniä. Sarjan puolivälin alapuolella majailevat joukkueet janoavat ahnaasti pisteitä ja niistä kamppailtiin tällä kertaa Kaarlelankadun pyhätössä. Otteluun lähti poissaolojen riivaama kotijoukkue.

Lonkkien helinää – tolppien kilinää: ensimmäisessä 10 minuutissa tapahtui enemmän kuin täydessä ottelussa konsanaan. Alkutujauksen ottelulle tuikkasivat punanutut kun vain 12 sekuntia oli pelattu. Eemeli takala syöksyi Eerik Ahopellon kanssa ns.”kaksykköseen” tuloksena tyylipuhdas koppa. Maalin jälkeen Hermes ei antanut hetken rauhaa vierailijoille vaan paineisti maalilla tolpat kilisten. Seuraavaksi ottelussa nähtiin kaksi samankaltaista lonkkataklausta puolin ja toisin. Jälkimmäinen katsottiin astetta törkeämmäksi ja Hermeksen Arttu Heikkilä lensi reilun neljän minuutin “kotiinpaluun” jälkeen suihkuun.

Ottelun osapuolet tappoivat alivoimansa mallikkaasti, mitä nyt turkulaiset vuorostaan kilistelivät tolppia. Erän loppupuoliskolla Hermeksen peli kääntyi keskialueella loistavasti ja vaarallisia tilanteita riitti Turun päässä. Kunnes loppua kohti isännät valtasi kevyt kipsi ja vieraat tiukensivat otettaan. TuTo Hockeyn kavennus syntyi paineen päätteeksi kun Larinmaa neppasi verkkoon maalinedustalla Hermes-luistimista pomppineen kiekon.

Keskimmäisen erän kuva oli tasaisen sekava. Molemmilla joukkueilla sähäkkää tekemistä riitti, mutta pitkät hyökkäykset onnistuivat harvoin. Joukkueet yrittivät saada vuorotellen juonen päästä kiinni, mutta peliä leimasi epäjohdonmukaisuus. Erän loppuun siunaantui kotijoukkueelle ylivoima ja nähtiin pari varsin oivallista maalipaikkaa. TuTo Hockeytä selvästi hanakammin laukonut Hermes jäi kuiteinkin maaleitta.

Kolmannessa erässä meno äityi vähitellen kiivaaksi Mestis-lätkäksi. Ajassa 44:20 ensimmäistä kertaa punaiseen tähtipaitaan sonnustautunut, Kalajoki-laina, Konsta Keteli siirsi kakkoskiekon sisään maalinedustan tuoksinnasta. Maalin merkitystä ei voi olla korostamatta, sillä ottelussa elettiin aikoja, jolloin kumpi tahansa joukkueista oli valmis kääntämään pelin itselleen.

Lähes brasilialaisella kantapääkikalla hyökkäyksen käynnistänyt Eemeli takala ohjasi kiekon maaliin Konsta Ketelin jäätävästä esityöstä. Itseasiassa kiekkoon kosketti jokainen kentällä ollut jumalrinta eli joukkueelta loistava suoritus alusta loppuun.

Kellossa 52:25, Eemeli Takala on hereillä torjunnan paluukiekon sattuessa kohdalle ja hatullinen maaleja on valmis. Vahvaa työtä maalin eteen teki jälleen koko kentällinen. Erik Ahopelto pokkasi otteillaan joukkueen syöttökuninkuuden sekä jaetun pisteiden ykköstilan. Maalilla Tamminen toimitti taattua ja totuttua laatua, väläyttäen viimeisillä hetkillä tulikuumaa hanskaansa.

Pisteitä pyhätössä herroille:
1 – 0 #46 Eemeli Takala (#14 Erik Ahopelto)
2 – 1 #52 Konsta Keteli (#26 Juho Juvonen, #14 Erik Ahopelto)
3 – 1 #46 Eemeli Takala (#52 Konsta Keteli, #27 Arttu Lausniemi)
4 – 1 #46 Eemeli Takala (#14 Erik Ahopelto, #52 Konsta Keteli)

Maalinsuulla #90 Kristian Tamminen 7+13+13=33