Uutiset

Pisteet jäivät Kehä Kolmosen liepeille

Kiekko-Espoo – Hermes 3-1

Espoo Metro Arena, monenkirjavien lätkätarinoiden näyttämö. Nyt isäntänä alkuperäisiä uomiaan etsivä, vanha kunnon, mutta uusi Kiekko-Espoo. Materiaalivahvan joukkueen suoritus ei ole ollut aivan niin suvereeni kuin uumoiltiin. Illan peliin joukkue lähti tappio allaan, josta oli tulla ruma. Aivan viime hetkillä espoolaiset onnistuivat kaunistelemaan tulostaulua irvokkaasta siedettäväksi. Vastaan asettui edellisenä iltana puhtaan tyrmäysvoiton ottanut Kokkolan Hermes.

Ensimmäisessä erässä Hermes oli niskan päällä ja ei epäröinyt laukoa paikasta kuin paikasta. Espoo kiristi hiljalleen otettaan ja puntit tasoittuivat puolivälin jälkeen aikalailla. Rasmus Korhoselta nähtiin varsin kelpo debyytti. Vaikka Espoo ottelun ensimmäisen maalin ylivoimalla teki sitä edelsi Korhosen komea työskentely maalin suulla. Hermes ei lamaantunut vaan jatkoi paineistusta kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Erän lopulle syntynyt 4 vs 4 -asetelma sopi Hermekselle nopeiden yksilöiden saadessa tilaa ja Sippala järjestikin Julius “Reiskanpoika” Reinille ammottavan maalin. “Punainen nelonen” pyyhkäisi armotta maalin pois kuljeksimasta ja tilanne 1-1. Espoo järjesti vielä rynnistyksen Hermes -maalille, mutta erä päättyi Korhosen oivalliseen reaktioon.

Toinen erä kiteytti koko ottelun varovaisen luonteen. Osoituksena siitä erän pöytäkirja vailla merkintöjä sekä maalivahtien yhtäläiset torjunnat: 6 kpl mieheen.

Kiekko-Espoo paransi kolmanteen erään ja loi painetta sen alkumetreillä, mutta Korhonen sai pidettyä yritykset aisoissa pedanteilla otteillaan. Kunnes koitti espoolaisten ylivoima ja Mikko Lehtosen lähettämä kolmen kimmokkeen flipperi kilahti Hermes -uuniin. Pelin laskelmoiva leima jatkui ja tietynasteinen verkkaus valtasi tapahtumat. Yksi harvoista nukahduksista koitui jumalnuttujen kohtaloksi kun Olli Iisakka maalasi röyhkeän soolon päätteksi Espoon kahden maalin johtoon. Hermeksen systemaattisuus ei kärsinyt vaan tilanteiden luominen jatkui karvaaseen loppuun saakka. Potentiaalisena käännekohtana mainittakoon Ahopellon ja Liljamon 2 vs 0 hyökkäys, joka kuivui liian kovaan kosketukseen syötön palautuksessa.

Pisteille Metro Areenalla:
1 – 1 #4 Julius Reini (#10 Ville Sippala, #8 Juuso Ketola) TV

Debytantti #98 Rasmus Korhonen lukemin 6+6+5=17(pois: 56:44-60:00)