Uutiset

Lentokeli jatkuu – Lujasti luistelleet punanutut jälleen voittoon

Hermes – KOOVEE 5-2

Lokakuun viimeisenä lauantaina Kokkolan Hermestä vastaan asettui Tampereen “Hockey Townin” kolmas ylpeys, perinteikäs, KOOVEE. Kuntopuntarissa seurat olivat toistensa vastakohdat: Hermeksellä viidestä viimeisestä ottelusta neljä voittoa kun taas tamperelaisilla oli tappiota vastaava määrä. Kotijoukkueella oli edelleen varsin repaleinen kokoonpano, jossa puolustajistakin oli leivottu hyökkääjiä.

Hermes iskee jälleen salaman lailla. Jos edellisessä ottelussa kesti 12 sekuntia avata maalihana niin nyt se otti 50 mokomaa. Muistokiekon ensimmäisen Mestis-maalin merkiksi sujautti plakkariinsa Ässien lainapelaaja Aleksi Matinmikko. Laukaus oli mitä ilmeisimmin tarkoitettu vain korkeaksi toimitukseksi vastustajan alueelle. Ballistiikka oli sen verran kohdillaan, että se läpäisi maalivahti Valtosen tutkan ja kumilaatta päätyi verkon perukoille. Hermeksellä ei ollut lainkaan ongelmia käynnistää hyökkäyksiä vaan kiekko pyöri visusti KOOVEEn päädyssä. KOOVEE pysyi telineissä ylivoimallakin, sillä joukke ei saanut aikaan kerrassaan mitään. Kunnes tamperelaiset piristyivät huomattavasti erän jälkimmäiselle puoliskolle. Hermeksen kiivas mailapuolustaminen toi KOOVEElle rangaistuslaukauksen, jonka kultakypärä Juho Liuksiala hoiti kylmästi terävällä rannelaukauksella.

Toisen erän puolivälin tienoilla Hermeksen Juuso Ketola aurasi tiensä väkipakolla vierailijoiden läpi ja tökkäsi kiekon ohi maalivahti Valtosen. Kellossa 35:38 ja Erik Ahopelto puttaa alkujaan Reinin lähettämän kiekon sisään. Kiekko kimpoaa maalivahdin takapatjasta ja maalinedustapresenssi on punanutuilla hallussa.

Kolmannessa erässä 4-1 maali syntyi Arttu Nevasaaren härkämäisestä kiekon hallussapidosta ja toimituksesta maalin edustalle, jossa Takala uurasti ohjaten limpun maaliin. Tamperelaiset hakivat rohkeasti otetta pelistä ilman maalivahtia. KOOVEE ei kyennyt edes aloittamaan pakkopeliä kun Ahopelto nappasi kiekon omalla alueellaan ja sihtasi kiekon tyhjään maaliin. Jäähyily jatkui Hermeksen toimesta ja ajassa 55:48 Jeremi Wehmas sivalsi kiekon maalin kattoon kaventaen tilanteeksi 5-2. Lujaa luistellut, kiekottoman pelin vahvasti suorittanut, Hermes otti kolme pistettä ja joukkueen viime aikojen vakuuttavat otteet sen kuin vain jatkuvat.

Pisteet lauantai-illassa:
1 – 0 #12 Aleksi Matinmikko (#27 Arttu Lausniemi, #10 Ville Sippala)
2 – 1 #8 Juuso Ketola (#14 Erik Ahopelto) YV
3 – 1 #14 Erik Ahopelto (#4 Julius Reini, #8 Juuso Ketola)
4 – 1 #46 Eemeli Takala (#53 Arttu Nevasaari)
5 – 1 #14 Erik Ahopelto AV TM

Maalissa Loyalsseja viihdyttänyt #90 Kristian Tamminen 3+5+6=14