Uutiset

TIEDOTE: OSKARI VALLI HERMEKSEEN – PÄÄVALMENTAJA JERE HÄRKÄLÄ: ”JOUKKUEEN RAKENTAMINEN AIKATAULUSSA”

22.5.2020

Kokkolan Hermes valmistautuu uuteen Mestis-kauteen. Oskari Vallin myötä on joukkueessa 10 pelaajaa.

Oskari Valli, 22, siirtyy Kokkolaan Porin Ässistä, jossa isokokoinen laitahyökkääjä (190cm/83kg) on pelannut kolme viimeistä kautta. Raumalla syntynyt Ässät-kasvatti on pelannut yhden vuoden myös Pohjois-Amerikassa, kun kausi 2016-2017 vierähti USPHL- elite sarjassa. Valli on ollut viimeiset kolme kautta Porissa päävalmentaja Jere Härkälän valmennettava, joten molemmat tietävät tasan tarkkaan mitä yhteistyöltä tullaan saamaan.

Päävalmentaja Jere Härkälä:

– Oskari Valli oli viime kaudella nuorten SM-liigan nopeimpia pelaajia. Monipuolinen pelaaja, joka tuo joukkueeseen energiaa ja luisteluvoimaa. Lähtökohtaisesti vahva alempien kenttien työmyyrä, joka pystyy stunttaamaan myös ylemmissä kentissä. Todella luotettava joukkuepelaaja.

Oskari Valli:

– Tulevan kauden tavoitte on pystyä pelaamaan mahdollisimman korkealla tasolla ja auttaa joka ilta joukkuetta voittamaan pelejä. Nyt ja tulevaisuudessa on tavoite kehittyä jääkiekkoilijana ja urheilijana.

Oskari Vallin myötä joukkueessa on nyt 10 pelaajaa, eli aletaan lähestymään tilannetta, jossa runko alkaa hahmottumaan. Edustus Hermes ry:n hallitus linjasi aikaisemmin keväällä ensimmäisen vaiheen raamin pelaajabudjetille, jonka myötä joukkueen rakentaminen kaudella 2020-2021 saatiin käyntiin, vallitsevista olosuhteista huolimatta. Juttu on luettavissa täällä: http://www.hermes.testbox.fi/uutiset/tiedote-hermes-rakentaa-yhteisollisempaa-tulevaisuutta-yhteisollisyys-ja-hermes-perheen-kasvu-keskiossa

Päävalmentaja Jere Härkälä on tyytyväinen nykytilanteeseen ja joukkueen rakentumiseen:

-Joukkueen rakentaminen on ajankohtaan nähden aikataulussa. Tiettyjä haasteita luo nykyinen pandemiatilanne, sillä tulevaa on vaikea ennustaa. Meidän osalta tilanne tarkoittaa sitä, että odotamme urheilupuolella mihin lopullinen pelaajabudjetti tulee asettumaan ja kuinka saadaan ja missä aikataulussa lopullinen joukkue muotoon. Kuitenkin tällä hetkellä mielestäni meillä on hyvä tilanne. 

Se minkälaista jääkiekkoa lopulta Kaarlelankadulla nähdään, niin siihen vaikuttaa moni asia, mutta päävalmentajalla on selkeä kuva mihin tullaan tähtäämään

– Varmasti päästään näkemään valmennuksen näköistä jääkiekkoa. Uskon, että sellainen työteliäisyys ja vahva kamppailupelaaminen nostetaan isoon arvoon ensi kaudella. Tätä kuvaa olemme myös pyrkineet noudattamaan pelaajarekrytoinneissa. 

Korona- aika ei ole hiljentänyt Mestistä pelaajasopimusten osalta ja isossa osassa seuroja pelaajajulkaisuja tipahtelee tasaisin väliajoin, kuten myös Hermeksessä. Jere Härkälä uskoo, että jälleen tullaan näkemään laadukas ja tasainen sarja, jossa monella joukkueella on mahdollisuus yllättää.

-Jonkinverran on tullut seurattua myös muiden joukkueiden rakentumista. Eri vaiheissa monet menee ja osalla on jo nyt vahvojakin kiinnityksiä joukkueisiinsa. Varmasti Ketterä ja IPK ovat vahvoja myös tulevalla kaudella. Myös vahvasti viime kaudella päätään nostanut JoKP (ent Jokipojat) kasaa mielenkiintoista ja vahvaa joukkuetta. 

Hermeksen valmennustiimi ja joukkue pitävät yhteyttä toisiinsa kesän aikana ja elokuun ensimmäinen päivä alkaa yhteisharjoitukset. Päävalmentaja Jere Härkälä, valmentaja Niko Kivinen ja maalivahtivalmentaja Aleksi Hilli tekevät erittäin tiiviisti töitä yhdessä.

– Valmennustiimin kanssa pidämme yhteyttä lähes päivittäin. Pelaajille olemme jakaneet ohjelmat kesäharjoitteluun. Lisäksi käymme tietyissä sykleissä läpi harjoittelua heidän kanssaan.

Perhe Härkälä muuttaa Kokkolaan heinäkuun loppupuolla ja siihen saakka kesää vietetään kotiseudulla Porissa

-Perheen parissa kesä kuluu. Kotimaassa varmasti ollaan pääsääntöisesti. 

Lopuksi uusi päävalmentaja lähettää terveiset koko Keskipohjanmaalle

– Joukkueen kanssa toivomme että saamme koko Keskipohjanmaan tuen taaksemme. Olemme rakentaneet joukkuetta urheilullisuus edellä. Nähdään syksyllä!