Uutiset

TIEDOTE: VILHO HEIKKINEN JATKAA, JOEL BLOMQVIST LAINALLE KÄRPISTÄ

18.4.2020

Kokkolan Hermes on tehnyt tulevan kauden kattavan sopimuksen viime kaudella ykkösmaalivahdiksi nousseen Vilho Heikkisen kanssa. Heikkistä tulevalla kaudella haastaa Oulun Kärppien sopimusvahti Joel Blomqvist.

Vilho Heikkinen pelasi viime kaudella ensimmäisen täyden Mestis-kauden, saaden vastuuta yhteensä 33 sarjaottelussa. Heikkinen on Oulun Kärppien kasvatti. Oulun alueen juniorijoukkueiden lisäksi Heikkinen on pelannut yhden kauden Ranskassa, sillä kausi 2014-2015 vierähti Reimsin U18 joukkueessa. Meriittejä Heikkiseltä löytyy C-nuorten Suomen Mestaruus, B- nuorten Suomen Mestaruus sekä A- Nuorten hopeamitali. A- Nuorissa Heikkinen torjui kaudella 2017-2018 sarjan parhaalla torjuntaprosentilla.

Heikkinen jatkaa mielellään Kokkolassa

-Kokkola on hyvä paikka kehittyä ja meillä oli viime kaudella laadukas joukkue, joten hyvä fiilis jatkaa Hermeksessä

-Oma tavoite tulevalle kaudelle on kehittyä maalivahtina ja antaa joukkueelle mahdollisuus voittaa joka ilta

Joel Blomqvist saapuu Kokkolaan yhteistyöseura Oulun Kärpistä, johon 18-vuotiaalla maalivahdilla on kauteen 2022-2023 saakka ulottuva sopimus. Blomqvistin laina on sovittu kauden mittaiseksi, mutta Kärpillä on mahdollisuus kutsua maalivahti tarvittaessa takaisin Ouluun. Blomqvist on Uudenkaarlepyyn kasvatti ja hän aloittikin uransa MUIK Hockeyssä. Blomqvist on voittanut kaudella 2018-2019 Nuorten liigamestaruuden Kärpissä. Kuluvalla kaudella maalivahti valittiin sarjan parhaaksi maalivahdiksi sekä valinta osui myös All Stars -kentälliseen.

Blomqvist saapuu Kokkolaan positiivisin mielin

-Kovalla innolla lähden hakemaan uusia haasteita ja mahdollisuuksia ensimmäisestä aikuisten kaudesta Mestiksessä. Olen kuullut paljon hyvää Hermeksestä ja sarjasta. Luulen että tämä on hyvä haaste ja kehityspaikka uralleni

-Tulevaisuuden omat tavoitteeni on päästä pelaamaan Liigassa ja NHL:ssä. Tulevan kauden tavoite on saada mahdollisimman paljon peliaikaa ja kehittyä paljon.

Urheilujohtaja Pasi Tuukkanen

-On posistiivinen asia että saatiin jo hyvissä ajoin selville tuleva kaksikko. Maalivahtipeli ja maalivahtivalmennus on aina ollut Kokkolassa kivijalka jonka päälle on rakennettu. Tulevalla kaudella meillä on jälleen laadukas kaksikko kantamassa vastuuta. Vilho teki viime kaudella läpimurron Mestiksen ja Joel puolestaan on osoittanut Kärpissä tasonsa ja tuleekin nyt Hermekseen hakemaan seuraavaa haastetta urallaan.

– A- nuoriin haetaan vielä maalivahtia, joka harjoittelee osin myös edustusjoukkueen mukana ja toimii maalivahtivalmentajamme alaisuudessa myös muina aikoina.