Uutiset

TIEDOTE: HERMES RAKENTAA YHTEISÖLLISEMPÄÄ TULEVAISUUTTA ”YHTEISÖLLISYYS JA HERMES- PERHEEN KASVU KESKIÖSSÄ”

13.4.2020

Hermes- toimituksen haastattelussa hallituksen Petri Torkinlampi

Kokkolan Hermes rakentaa tulevaisuutta taustalla hallituksen ja urheilutoimen voimin. Kokkolan Hermeksen visio ja strategia on tarkentunut tulevalle ja tuleville vuosille. Hermeksen hallituksen Petri Torkinlampi avaa nykyhetkeä ja tulevaisuutta edustusjoukkueen näkökulmasta. 

1. Kuinka kauden nopea päätös vaikuttti Hermeksen yleiseen tilanteeseen?

Pelaamatta jääneiden pudotuspelien osuutta on vaikea viedä suoraan johtopäätökseen, koska mahdollisesti pelattavaksi tulleiden pelien määrää ei voi kuin arvioida ja lopullinen pelien määrä jää spekuloitavaksi. Budjetin näkökulmasta pudotuspelejä ei koskaan oteta huomioon tulopuolella, joten niiden varaan ei myöskään ole laskettu perustoiminnan rahoitusta. Toki nyt olisi ollut tarvetta pudotuspelituotoille muutaman loppukaudesta tulleen ylimääräisen/ päällekkäisen kuluerän johdosta.

2. Onko pandemia vaikuttanut nykyhetkeen ja seuran arkityöhön merkittävästi?

Pandemian vaikutukset nykyhetkeen ja seuratyön tekemiseen ovat lähinnä käytännön tason haasteita kokoustamiseen ym. ihmisten kohtaamiseen liittyvien asioiden järjestelyissä. Menneen kauden yhteenvetoja ja käytännön tehtäviä mm. asuntojen tyhjennyksiä ym. tehdään nyt samalla kun uuttakin rakennetaan. Alkavan uuden kauden asioita on saatu järjestettyä kokousten muodossa ja työlistaa uuden kauden aloittamiseksi on tehty, joten käytännön kontaktointi eri yhteistyötahoihin pääsee kunnolla alkamaan niissä muodoissa mitkä mm. yritysten tapaamispolitiikkaan vallitsevassa koronatilanteessa sopii.

3. Tulevan kauden visio ja strategia, eli kuinka pandemia aika ja sen jälkeinen aika Hermeksen osalta etenee, esimerkiksi joukkueen rakentumisen kannalta?

Tulevan kauden visio ja fokus on varmaan kaikilla Mestis-seuroilla selvitä kaudesta ehjin nahoin. Tilanne on todella haastava kokonaisuus, koska epävarmuustekijöitä on paljon, joihin ei kenelläkään ole vastauksia, joiden pohjalta tulevaa kautta tulisi rakentaa.

Joka tapauksessa tämän hetken tilanne on, että talous on se joka ohjaa niin meitä kuin muitakin seuroja. Me Hermeksessä olemme määritelleet mm. joukkueen rakentamiselle ensimmäisen raamin, jonka puitteissa joukkueen kasaaminen on vallitsevissa olosuhteissa mahdollista aloittaa ja osin jo aloitettukin.

Kauden alkamisajankohdasta kukaan ei pysty sanomaan varmasti mitään. Talouden osalta on varauduttava isoihinkin epävarmuusseikkoihin. Strategia miten kausi saadaan käytännössä läpivietyä, niin joukkueen kasaamisen kuin kaiken muunkin osalta olisi se, että kauden rakentamista on tehtävä ainakin alkuun pala kerrallaan ja katsottava mitä eteen tulee ja pystyttävä nopeaan reagointiin sitä mukaan kun faktaa kokonaisuudesta saadaan. Mikäli tässä onnistumme ja pystymme puskuroimaan niin taloudellisia, kuin käytännön haasteita niin onnistumiset voidaan ohjata myös osittain joukkueenkin toimintakyvyn vahvistamiseen.

Usko omiin ja alueen nuoriin pelaajiin on yksi taustatekijä, johon kaikki Mestis-seurat joutuvat nyt sääntöjenkin puitteissa tukeutumaan. Meillä omien ja alueen nuorten pelaajien mahdollinen pelaaminen joukkueessa katsotaan isoksi mahdollisuudeksi saada myös katsomoon uusia kannattajia ja sitä kautta laajennettua pohjaa yleisömääriin, joka taas auttaa omalta osaltaan haastavan kauden läpiviennissä.

Yhteisöllisyys ja Hermes-perheen kasvattaminen on myös keskiössä kun mietitään toiminnan kehittämistä jatkossa. Haluamme viedä toimintaa siihen suuntaan, että yhteisöllisyys ja yhteisen Hermes-yhteisön merkitys kasvaa niin lajin sisällä junioriorganisaation kanssa, kuin myös yhteistyökumppanien, sekä seuran tapahtumissa työskentelevien ja kaikkien fanien ja kannattajien kesken. Nyt jos koskaan tarvitsemme yhteiseen hiileen puhaltamista ja siksi haluamme luoda myös selkeän toimintaorganisaation, johon on helppo tulla ja tehdä oma arvokas panos oman seuran hyväksi. Tulemme avaamaan seuran sivustolle linkin, josta jokaisen halukkaan on helppo ilmaista kiinnostuksensa erilaisiin tehtäviin, joita mm. pelitapahtumien järjestäminen vaatii.

4. Tavoite taloudessa ja urheilussa tulevalle kaudelle?

Talouden näkökulmasta tavoitteet täytyy olla vain siinä, että tehdään asiat siten, että olemme myös tulevan kauden päättyessä siinä joukossa, jotka alkavat kasamaan ja sunnittelemaan myös seuraava kautta. Tavoite on myös löytää yhä uusia ja innovatiivisia keinoja myyntiin ja toiminnan ohjaukseen.  Onnistuessamme pystymme ensin puskuroimaan nyt alkavan ja varmasti haastavan kauden tulevaa taloustilannetta ja myös myöhemmin käyttämään löydettyjä keinoja osana innovatiivista seuratoimintaa, taloushallintaa ja myyntityötä.

Seuran yhtiöittäminen tulee eteen tulevan kauden aikana ja yhtiöittämisprosessi olisi oltava valmis ennen kauden 2021-2022 alkua.

Urheilun osalta pitää aina olla voittaminen tavoitteena. Aina se ei onnistu mutta silti aina sitä on tavoiteltava. Ensikauden osalta voimasuhteet Mestis-joukkueiden välillä vovati olla hyvinkin erilaiset mihin on totuttu. Joukkueita rakennetaan aiempiin lähtökohtiin nähden nyt joka seurassa hyvin erilaisista lähtökohdista. Tähän peilaten emme näe mitään esteitä sille, etteikä myös urheilun osalta voitaisi pitää edelleen tavoitteena pudotuspelejä. Se onko tavoite kotiedussa vai pudotuspeleihin pääsyssä voidaan tarkentaa vielä ennen kuin kausi pelien osalta alkaa.

Hermes aloittaa tulevan kauden joukkueesta tiedottamisen jo kuluvan viikon aikana. Pysy kanavalla!