Uutiset

TIEDOTE: JERE HÄRKÄLÄ HERMEKSEN PÄÄVALMENTAJAKSI

17.3.2020

Kokkolan Hermes on tehnyt päävalmentajavalinnan kausiksi 2020-2022.

Hermeksen uutena päävalmentajana aloittaa kaudella 2020-2021 porilainen Jere Härkälä, 35. 

Härkälä saapuu Hermekseen Porin Ässien organisaatiosta, jossa hän on koko uransa vaikuttanut. Toisen polven liigavalmentaja on pelaajauransa jälkeen valmentanut Ässien kilpaikäluokkien lisäksi myös seuran edustusjoukkueessa yhteensä neljänä eri Liigakautena. Viimeiset neljä vuotta on pääosin kuluneet Ässien A- nuorten päävalmentajana ja nyt suuntana on Kokkola, Hermes ja Mestis. 

Hermeksen ja Härkälän välinen sopimus on mallia 1+1 vuotta ja tavoitteena onkin se että Härkälä valmentaa Hermestä kevääseen 2022 saakka. Optiovuoden käytöstä päätetään vuodenvaihteessa 2021. 

Urheilujohtaja Pasi Tuukkanen:

-Uuden valmentajan hakuprosessi oli positiivisessa mielessä haastava, sillä Kokkolaan ja Hermekseen oli monta ehdokasta tulevaksi päävalmentajaksi. Joukosta erottui kuitenkin lopulta valituksi tullut Jere Härkälä, joka sopi parhaiten viemään Hermestä tavoitteiden ja strategian mukaisesti eteenpäin. 1+1 mallin sopimus antaa myös mahdollisuuden kehittää toimintaa pitkäjänteisesti.

-Jere tuo oman kokemuksen ja näkemyksen käyttöömme Liigaorganisaatiosta. Hän on päässyt olemaan liigan valmennustiimissä usean kauden sekä myös itse johtamaan päävalmentajan ominaisuudessa A-nuorten huippusarjassa menestyksekkäästi. 

Hermes toimitus haastatteli uutta päävalmentajaa siirrosta Kokkolaan:

1. Tervetuloa Hermekseen, mietteet siirtymisestä Kokkolaan?
”Erittäin hyvillä fiiliksillä siirryn Kokkolaan. Ajatukset tulevasta ovat innostuneet ja odottavat.
Seurasta ja olosuhteista on jäänyt hyvä kuva. Hermes on selkeästi menossa eteenpäin.”
 
 
2. Ajatukset siirtymisestä A- nuorista Mestikseen?
 
​”Arjessa on varmasti paljon samaa. Pelaajien kehittäminen ja kehittyminen molemmissa isossa roolissa. Molemmissa sarjoissa pelaajilla isoja tavoitteita eteenpäin menosta ja seuraavan stepin ottamisesta. Täytyy kuitenkin muistaa, että Mestis on kilpasarja, missä pyritään menestymään vahvasti. Ikärakenne eroaa toki, nuorten sarja vs miesten sarja.”
 
3. Sinulla on kokemusta liigan valmentamisesta, mitä niistä ajoista jäi ”reppuun” ?
 
​”Paljon jäi eväitä noista ajoista. Tietää, mikä on vaatimustaso sen suhteen, että pelaaja pystyy siellä pelaamaan. Töitä sai tehdä paljon, tuli luottoa vastuuvalmentajilta. Se jos mikä, kehitti.
Lisäksi sain työskennellä kokeneiden ja loistavien valmentajien kanssa. Pekka Virta oli ensimmäisenä vuonna vastuuvalmentaja. Hän on vahva pelin osaaja ja siitä jäi itselle erittäin paljon oppia. Pekka Rautakallion kanssa sain valmentaa pari vuotta. Pekka on erittäin kokenut ja paljon nähnyt johtaja. Häneltä pystyi ammentamaan johtamiseen liittyviä asioita ja perspektiiviä siihen. ”
 
4. Minkälaisen Hermeksen haluat nähdä ensi kaudella?
 
”​Aikaista sanoa vielä mitään isoa, kun joukkueen rakennus on kesken. Pyrimme varmasti pelaamaan aktiivista, mutta kurinalaista jääkiekkoa. Pelaamisessa pitää olla hyvä tasapaino. Lisäksi tiettyä särmää pitää olla, jotta joukkue voi menestyä. Haluamme urheilullisia pelaajia, jotka luistelevat vahvasti. Pelaajan pitää olla menossa eteenpäin. Pyrimme myös roolittamaan joukkuetta aiempaa enemmän ja löytämään pelaajia erilaisilla vahvuuksilla.”
 
5. Muu valmennustiimi ja joukkue, missä mennään?
 
​”Hyvässä vaiheessa ollaan rakennustyön suhteen. Muu valmennustiimi saadaan toivottavasti kasaan lähiviikkojen aikana.
Monella nykyjoukkueen pelaajalla on halukkuus jatkaa Kokkolassa. Haluamme tietyn rungon säilyttää. Hermekseen tuntuu olevan hyvää imua myös muualta.”
 
6. Terveiset kannattajille ja kumppaneille?
 
”Joukkueet ja seurat tarvitsevat vahvaa tukea nyt, kun koko urheiluväellä on vaikeaa. Vahva luottamus siihen, että saadaan kilpailukykyinen joukkue jalkeille tulevalle kaudelle.”
 
 
Tervetuloa Jere Härkälä!