Uutiset

OTTELUENNAKKO: HERMES – JOKIPOJAT – MARKKULAN PALUU KAARLELANKADULLE!

14.11.2019

Hermes – Jokipojat 15.11. kello 18:30 Kokkolan jäähallissa

Kokkolan Hermes palaa maajoukkuetauolta kun kotikaukalossa vastaan asettuu Jokipojat Joensuusta. Jokipojat pelasivat jo keskiviikkona kun se kohtasi vierasjäällä kovassa syysvireessä olevan IPK:n. IPK voitti ottelun yhden maalin erolla.

Hermes ja Jokipojat ovat kohdanneet tällä kaudella jo kahdesti, silloin pelattiin Suomen Cupin puolivälieriä. Tuosta ottelusarjasta jatkoon meni Hermes eikä Jokipojilla ollut mahdollisuuksia hyvin liikkunutta kokkolalaisryhmää vastaan. Niistä peleistä on kuitenkin aikaa ja molemmat joukkueet ovat päässeet pelaamaan ja harjoittelemaan kun tullaan huomiseen peliin.

Vierasjoukkue Jokipojat on mielenkiintoinen ryhmä paperilla sillä joukkueen päävalmentajana toimii pohjanmaalaisille tuttu Joni Petrell. Petrell joukkoineen rakensikin erilaisen Jokipojat tälle vuodelle ja juuri Hermeksestä he hankkivatkin eniten pelaajia kesän siirtomarkkinoilta. Kolme kautta Hermeksessä pelannut Saku Kivinen, kaksi kautta pelannut Niki Blomberg sekä viime kaudella pelannut pietarsaarelainen Nico Joki edustavat Jokipoikia. Kun vielä YJK- kasvatti, Hermestä kaudella 2017-2018 edustanut Taavi Tiala on joukkueen kokoonpanossa niin lähes kentällinen Jokipoikien pelaajia omaa Hermes- taustan. Alueen pelaajista Jokipoikia edustaa myös Jussi Tammela, mutta hän on loukkaantumisen vuoksi sivussa kokoonpanosta. 

SAMU MARKKULAN PALUU

Hermes lähtee illan otteluun levänneenä ja alkuviikon harjoitelleena. Hermes hankki alkuviikosta paluumuuttajan 2 kuukauden vuokrasopimuksella, kun viime kauden koko Mestisen pörssikakkonen Samu Markkula liittyi joukkueen mukaan tiistaina. Markkula on tuttu pelaaja Kaarlelankadulla, sillä yhteensä ”Mara” on pelannut Hermeksessä Mestistä 148 runkosarjan ottelua tehoin 33+102=135. Jokipojat kotipeliin Hermes lähtee sarjasijalta seitsemän, sijaa paremmalta paikalta kun vastustaja Jokipojat. Päävalmentaja Janne Tuunasen miehistö lähtee illan otteluun hyvistä asemista sillä varmuudella on loukkaantumisen vuoksi poissa ainoastaan puolustaja Juuso Ketola

PÖRSSIKÄRJET

HERMES

Riku Sihvonen 6+8=14

JOKIPOJAT 

Lassi Raitanen 3+10=13

SEURAA HEITÄ

Samu Markkula, Hermes

-Samu Markkulan paluu Hermekseen on seuraamisen arvoinen asia.

Saku Kivinen, Jokipojat

-Saku Kivinen pelasi viime kaudella parhaan kautensa Kokkolassa, mutta kauden päätteeksi Kivinen päätti vaihtaa Pohjanmaan Pohjois-Karjalaan. 138 ottelua Hermeksessä pelannut Kivinen tekee paluun Kaarlelankadulle.

ALEX LEVÄNEN LAINALLE KALAJOELLE

Hermeksen keskushyökkääjä Alex Levänen on palannut pelikuntoon ja viikonloppuna Levänen pelaa Kalajoella JHT:n riveissä kaksi kotiottelua lauantaina kun vastassa on Karhu HT ja sunnuntaina D-Kiekko

Urheilujohtaja Pasi Tuukkanen:

-JHT:lla oli tarvetta keskushyökkääjälle ja meillä Alex on loukkaantumisen jälkeen siinä tilanteessa että kontaktiharjoituksia on riittävästi alla ja nyt tällä viikolla ei ole kuin yksi peli, ja kun terveystilanne alkaa olemaan parempi niin katsottiin yhdessä pelaajan kanssa että haetaan pelituntumaa Suomi-sarjasta.

-JHT:n kanssa olemme muutenkin taustalla keskustelleet hyvässä hengessä yhteistyön tiivistämisestä ja alueen pelaajapolusta. Tarkoituksena on jatkaa keskusteluja, ja tämä laina on vain yksi osa isoa kokonaisutta, vaikkakin tärkeä, sillä JHT saa viikonlopuksi hyvän pelaajan ja me taas Alexille hyvä startti loukkantumisen jälkeen.

MESTIS – Suomen viihdyttävintä lätkää Kaarlelankadulla!

HERMES – JOKIPOJAT, Perjantaina 15.11. kello 18:30!

Ylä- ja alapub sekä uusittu Hermes- Klubi palvelevat asiakkaita jo tunti ennen ottelua!