Uutiset

MESTIKSEN JA VERIPALVELUN YHTEISTYÖ ETENEE

1.10.2019

Pelillistäminen avuksi ihmishenkien pelastamiseen

Mestis ja Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu solmivat viime kaudella kolmivuotisen yhteistyösopimuksen. Hengenpelastajaliigan käynnistyminen kaudesta 2019 – 2020 alkaen on yhteistyön seuraava askel. Perinteisten näkyvyyselementtien rinnalle tulee täysin uusi toiminnallinen tapa osallistaa jääkiekkoyhteisö kampanjaan.

Hengenpelastajaliigan avulla on tarkoitus aktivoida erityisesti uusia verenluovuttajia auttamaan potilaita. Hengenpelastajaliiga starttaa tiistaina 1.10.2019 ja siihen voi osallistua paitsi Mestis-paikkakunnilla, myös kaikissa muissa Suomen verenluovutuspaikoissa.

Hengenpelastajaliigan avulla seurataan joukkueiden kannattajien sekä koko Mestis-yhteisön verenluovutusaktiivisuutta jääkiekosta tutun sarjataulukon muodossa. Luvassa on siis hyväntahtoista kilpailua myös kaukalon ulkopuolella. Sarjataulukot julkaistaan Mestiksen kotisivulla kuukausittain. Kauden päätyttyä aktiivisin seurayhteisö palkitaan Mestiksen palkintogaalassa 2020 ”Vuoden hengenpelastaja”-palkinnolla.

Yhdestä luovutuskerrasta joukkue kuittaa sarjataulukkoon kolme pistettä. Kolme ”sarjapistettä” perustuu siihen, että yhdellä luovutuskerralla voi auttaa jopa kolmea potilasta, kun luovutetusta verestä tehdään punasolu-, verihiutale- ja plasmavalmiste. Hengenpelastajaliiga kestää yhtä pitkään kuin Mestiksen runkosarja.

”Aloitimme tämän yhteiskunnallisesti merkittävän yhteistyön viime tammikuussa tarkoituksena ravistaa perinteistä urheilumarkkinoinnin kenttää. Jo lanseerausvaiheessa pystyimme toteamaan, että olemme oikealla tiellä saavuttaen kampanjallemme yli 3 miljoonan näyttökerran reilussa viikossa.

Yhteistyön alussa oli jo selvillä idea Hengenpelastajaliigasta. Hengenpelastajaliigan tarkoituksena on aktivoida mitattavalla tavalla koko Mestis-yhteisö tämän kampanjan taakse ja osoittaa että urheilussa on voimaa. Pelillistämisen kautta avautuu myös kannattajille hieno mahdollisuus ottaa mittaa toisistaan positiivisessa hengessä,” toteaa Mestiksen johtaja Olli Aro.

Toivotamme Mestis-joukkueet lämpimästi mukaan yhteistyöhön ja odotamme innolla, että kannattajat ympäri Suomen lähtevät nyt toteuttamaan hieman erilaista pistejahtia joukkueensa väreissä. Hengenpelastajaliiga on merkittävä mahdollisuus löytää elintärkeän avun ketjuun uusia säännöllisiä verenluovuttajia. Luovutettua verta tarvitsevat joka päivä mm. leikkauspotilaat, synnyttäjät, keskosvauvat, syöpää sairastavat ja onnettomuuksien uhrit. Uusia luovuttajia tarvitaan noin 20 000 vuosittain, ja tarvitsemme hengenpelastajiksi lisää erityisesti miehiä,” muistuttaa Kaisu Maijala SPR Veripalvelusta.

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa jääkiekon ystävä luovuttamalla verta ja kertomalla sen Mestis-joukkueen nimen, jolle haluaa luovutuspisteensä lahjoittaa.

Viime kaudella lanseeratut ja hyvän vastaanoton saaneet Veripalvelun punaiset kypärät ovat käytössä myös kaudella 2019-2020. Punaista kypärää kantavat kuukausittain vaihtuvat joukkueen vastuulliset pelaajat. Seurat valitsevat vastuullisen pelaajan itse, sillä kulmalla, että kyseinen pelaaja on toiminut esimerkillisesti kentällä ja sen ulkopuolella.

Lisätiedot:

Olli Aro
Operatiivinen johtaja, Mestis
040 530 2847
olli.aro@finhockey.fi

Kaisu Maijala
Yhteisömarkkinoinnin koordinaattori
Suomen Punainen Risti, Veripalvelu
050 374 0437
kaisu.maijala@veripalvelu.fi